Megszállott rajongók felfoghatatlan pénzeket fizetnek a Trónok Harca tárgyaiért

Vágólapra másolva!
Öt évvel a hatalmas nemzetközi sikerrel futó Trónok Harca című sorozat lezárása után, óriási árverést rendeznek a sorozatban látott kellékekből és díszletekből. Mintegy 900 különféle tárgyra licitálhatnak a rajongók, Havas Jon kardjától az Emilia Clark alakította Daenerys köpönyegein át egészen a sorozat védjegyévé vált Vastrónig.
Vágólapra másolva!

Néhány évvel a középkort megidéző világban játszódó fantasysorozat végét követően, újabb, bizonyos tekintetben még öldöklőbb küzdelem kezdődhet a Vastrónért, mint a sorozatban látottak. Ezt a csatát azonban az elszánt – és tehetős – rajongók vívhatják meg, akik számára talán régen várt lehetőség nyílik meg október 10-én, és marad nyitva három napon át, október 12-ig.

Ebben az időtartamban bonyolítják le ugyanis a Trónok Harca első igazi, nagyszabású aukcióját, aminek során a sorozat kellékkatalógusában szereplő mintegy 2000 tárgy közül nagyjából 900-ra lehet majd licitálni.

Arya Stark "Tű" nevű kardja, Tyrion Lannister a Kéz nevű hatalmi jelképe, Havas Jon kardja, és természetesen a Vastrón, illetve annak egy változata – ezek mind megszerezhetők az árverésen, melynek szigorú menetrendje van. A hivatalos honlap tartalmazza azokat az információkat is, hogy mely kellékekre, dekorációkra lehet licitálni.

Trónok harca, Kit Harrington, Emilia Clarke
Jelent a Trónok harcából (Kit Harrington és Emilia Clarke)
Fotó: HBO / HBO

A sikeres filmes produkciókban látott tárgyak relikviaként való megvásárlása óriási üzlet. Az, aki a kellő időben le tud csapni egy-egy, a rajongók körében nagy érdeklődéssel övezett tárgyra, évekkel vagy évtizedekkel később akár a sokszorosát is keresheti vele – hacsak nem rajongó maga is, és inkább birtokolná azt. Szinte biztosra lehet venni, hogy a szexben bővelkedő sorozat árverése rengeteg pénzt fog megmozgatni a rajongók körében.

S bár nem klasszikus értelemben tekintett filmes kellék, de érdemes felidézni, hogy 2019-ben heteken át beszédtémát szolgáltatott az, hogy a sorozat egyik jelenetében véletlenül egy starbucksos poharat felejtettek felvételkor.

A pohár körüli őrület akkor minden képzeletet felülmúlt, egyes médiaelemzők szerint ez az apró hiba

akár több milliárd dollárnyi (!) forgalmat is generálhatott a kávézóláncnak. 

Az csak hab a tortán, hogy mire a nézők napirendre tértek volna a baki felett, egyre több jel utalt arra, hogy a hibának mondott kávés pohár feltűnése nagyon is tudatos promóció volt, melyért a Starbucks akár 1 millió dollárt is fizethetett.

Ám  tegyük most félre a kávés pohár ügyét, és nézzünk meg néhány tárgyat a stúdió támogatását élvező árverés kínálatából, amik alighanem lázba hozzák a rajongókat!

Lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!