A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Balesetek, fennakadás a hó miatt

Vágólapra másolva!
Az ország több megyéjében erős havazás van, és az időjárás jelentések szerint délután folytatódik. Több helyen már most 10-15 cm-es hó van, Budapesten délutánra akár 10 cm hó is eshet. Országszerte több balestet történt a megváltozott útviszonyok miatt.
Vágólapra másolva!

Szabolcsban, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Vas megyében és a Mátrában is erős havazás van, és az időjárás jelentések szerint délután folytatódik. Több helyen már most 10-15 cm-es hó van. Országszerte több balestet történt a megváltozott útviszonyok miatt. (részletek)

A délelőtti havazás miatt Budapesten 76 szórógép takarította az utakat - tájékoztatta az [origo]-t a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. főosztályvezetője, Altmann Antal. Most már elérik a fontosabb mellékutakat is, miután a fő- és tömegközlekedési utak már jól járhatók. A forgalom sem jelentős - mondta az osztályvezető. A közterület-fenntartó vállalathoz idén nem vettek fel hómunkásokat, a közjárdákat a tisztaságért felelős munkatársak takarítják. A nem közjárdákat pedig az épületek tulajdonosainak kell rendben tartaniuk. Altmann arról is beszámolt, hogy délutánra is havazást ígértek, és a budai területeken mintegy 10 cm-es hóra számítanak.

A Fővinform illetékesétől megtudtuk, hogy az utak a fővárosban latyakosak, de a reggel leesett hó elolvadt. A főutak jobban, a mellékutak viszont lassabban járhatók. Komolyabb forgalomlassító baleset nem történt.

A Volánbusz illetékese elmondta, hogy hozzájuk nem érkezett jelentés olyan mennyiségű hóról, ami akadályozná a közlekedést. Megjegyezte, hogy egy félórás késés még átlagosnak számít, így erről nem értesítik őket a buszsofőrök. A nemzetközi járatok késéseiről azonban mindig tudnak a diszpécserek, de most ilyen híreket sem kaptak.

Jelentős változás nem várható az időjárásban, sőt inkább egyre hidegebb lesz. Éjjel akár -9 fokra csökkenhet a hőmérséklet, és az elkövetkező napokban sem várható, hogy a fagypont felé melegedjen az idő. Az [origo] időjárásjelentése.

[origo]

Korábban:

Egész nap havazás várható

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!