Hatezer forintba is kerülhet a bliccelés

Vágólapra másolva!
A budapesti bírságnak a többszörösét kell fizetni a vidéki városok helyi járatain annak, aki nem vált buszjegyet. Baján például 6 ezer, Egerben pedig 5 ezer forint a helyszíni bírság.
Vágólapra másolva!

Nem érdemes az alig száz forintos jegyeken spórolni a vidéki nagyvárosok helyi buszjáratain, mert a helyszíni bírságok és a később befizetett büntetések igen magasak. Az önkormányzatok által megszabott bírságok között több ezer forint különbség van, és szinte minden vidéki nagyvárosban jóval magasabb a büntetés, mint a fővárosban.

Az [origo] által megkérdezett települések közül a bliccelés Baján a legdrágább, itt ugyanis a helyszíni bírság és a csekken befizetendő összeg megegyezik: 6 ezer forint. A buszjegy Baján előre váltva 84 forint, a buszon pedig 102 forintért lehet megvenni a buszvezetőnél. Hasonlóan sokba kerül a jegy nélküli utazás Egerben, itt 5 ezer forintot kell fizetni az ellenőrnek. Salgótarjánban a helyszíni bírság 3 ezer forint, csekken befizetve 5000. A szolnoki bliccelés ára van a legközelebb a budapestihez, Szolnokon 2000 forint a helyszíni bírság, Budapesten pedig 1600 forint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről