A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tűzgyújtási tilalom az egész országban

Vágólapra másolva!
A kevés eső és a gondatlanság miatt nagyon sok tűzesethez riasztották a tűzoltókat az elmúlt hetekben. Átlagosan naponta 6-700-szor kellett kivonulniuk. Az illetékes tárca átmeneti időre tűzgyújtási tilalmat rendelt el az ország teljes területén.
Vágólapra másolva!

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szombattól átmeneti időre. A tilalom az ország teljes területére érvényes.

Szombattól nem szabad tüzet gyújtani az erdőkben és azok határától számított 200 méteren belül, még a kijelölt tűzrakó helyeken sem. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, az intézkedésre azért van szükség, mert egyre több avar-, nádas- és erdőtűzhöz kellett kivonulniuk az elmúlt hetekben.

Naponta átlagosan 6-700 riasztásuk volt a tűzoltóknak - mondta. A kár nagysága országosan több millió forintos lehet, de összesítő adatok nincsnek - tette hozzá.

A tüzek sokszor a gondatlanság miatt keletkeztek, ezért az OKF közleménye külön kéri az autóval és vonaton utazókat, hogy ne dobják ki az égő cigarettacsikket a járművek ablakán, mert a kiszáradt növények könnyen lángot kapnak, a tűz pedig gyorsan átterjed a közeli erdőre, mezőgazdasági területre.

Korábban:

Füst és szélvihar nehezíti a több száz tűz oltását
2002. március 8.

Eloltották a Fertő tavi nádastüzet
2002. március 8.

Nádastűz Sóstón
2002. március 8.

Ég az erdő Somogyban
2002. március 7.

Megfékezték a nádastüzet a Berekben
2002. február 27.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!