Vágólapra másolva!
Tasnádi Pétert, a maffiavádak alól első fokon felmentett vállalkozót kérdezhetik kedden 14 órától az [origo] olvasói. Tasnádi jelenleg házi őrizetben van, ezért otthonról fog bekapcsolódni a beszélgetésbe.
Vágólapra másolva!

Fotó: HavariaPress

"Eddig én voltam az ország egyik legszigorúbban őrzött foglya, egyedül egy cellában két őr felügyelete mellett, hetente öt percet telefonálhattam; így most az is nagyszerű érzés, hogy egy lakásban kell "raboskodnom", ahol nem korlátoznak" - mondta Tasnádi Péter csütörtökön az [origo]-nak. Tasnádi szerint a választások eredménye is szerepet játszhat abban, hogy kiengedték házi őrizetbe a közel három év előzetesben eltöltött idő után. Ha a Fidesz nyert volna - Pintér Sándor belügyminiszterrel egyetemben - akkor benn tartottak volna - mondta a maffiavádakkal is megvádolt Tasnádi. Elmondása szerint a róla a közvéleményben kialakult "keresztapa"-képet csupán eljátszotta, ami közrejátszott abban, hogy maffiózóként vádolták.

A csütörtöki ítéletben a bíróság elvetette a maffiavádakat Tasnádi ellen, és egy esetben felbújtóként, egy esetben pedig folytatólagosan és társtettesként elkövetett önbíráskodásért ítélte el, emellett bűnösnek találta felbújtóként, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettében és adócsalás vétségében. A bíróság 4 év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, ez azt jelenti, hogy - az esetleges kedvezményeket beleszámítva - még 13 hónapot kellene fogságban töltenie. A bíróság megszüntette az előzetes letartóztatást, és úgy döntött, hogy Tasnádinak házi őrizetben kell megvárnia a jogerős ítéletet. A döntés ellen az ügyészség azonnal fellebbezést nyújtott be, ezért a Legfelsőbb Bíróság állásfoglalására lesz szükség ez ügyben.

Ajánlat:

Tasnádi: Rájátszottam a keresztapa-szerepre

Elítélték, majd kiengedték Tasnádit

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről