A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Rogán Antal megkövette az MSZP-frakciót

Vágólapra másolva!
Június 4-én szavaznak a parlamentben a médiakuratóriumok kiegészítéséről, mivel a házbizottság elutasította, hogy pénteken döntsenek a kérdésről. A testület ülésén a Fidesz azzal vádolta meg az MSZP-frakciót, hogy a plenáris ülésen a teremből hiányzó képviselőjük helyett is szavaztak. Később bebizonyosodott, hogy az állítás alaptalan.
Vágólapra másolva!

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke sajtótájékoztatón ismertette a házbizottság pénteki ülésén elhangzottakat. Elmondta, hogy a bizottság a médiakuratóriumok kiegészítéséről tárgyalt. A Fidesz és az MDF képviselőcsoportja ugyanis az Országgyűlés pénteki ülésnapján szeretett volna szavazni a médiakuratóriumokba javasolt jelöltjeiről. Mivel azonban a napirend összeállításakor a házbizottság úgy határozott, hogy az új kormány megalakulásáig nem szavaznak semmilyen kérdésben, ezért elvetették a fideszes javaslatot. Szili azt javasolta, hogy hétfőn, a kormány megalakulása után döntsenek erről, a Fidesz azonban ezt nem fogadta el, így csak június 4-én tárgyalják a kérdést.

A biztottsági ülésen Rogán Antal azzal vádolta MSZP frakcióját, hogy a parlament plenáris ülésén a teremből hiányzó egyik szocialista képviselő helyett is szavaztak az MSZP-frakció tagjai. Ezért a testület megnézte a szavazásról készített videofelvételeket. Ezekből kiderült, hogy nem igazak a Fidesz vádjai, és nem történt szabálytalanság. Rogán Antal ezek után megkövette az MSZP frakcióját és elnézést kért.

Szili Katalin reméli: utoljára fordult elő, hogy egyes frakciók megkérdőjelezik a tisztességes parlamenti munkát. Furcsa, hogy egyáltalán kérdésessé válik, hogy az MSZP és az SZDSZ biztosítani tudja a többségét - tette hozzá. Rogán az ülést követően nem kívánt nyilatkozni a vitáról.

Orbán Viktor parlamenti irodájával kapcsolatban, a Ház elnöke elmondta: az Országgyűlés főigazgatóját nem tájékoztatták arról, hogy az épületben munkálatokat akarnak végezni. Az is kérdéses, hogy milyen pénzkeretből és ki fizeti a költségeket, az iroda ugyanis nem a kormány, hanem az Országgyűlés hivatalának tulajdonában van. Az Országgyűlés hivatala azonban, mivel nem tudott róla, ezért nem is engedélyezhette az átalakítás költségeinek finanszírozását - mondta. Ezért kérte korábban Bakos Emil főigazgató, hogy állítsák le a munkálatokat, amíg ezek a kérdések nem tisztázódtak.

Korábban:

Bűntudat és romantika - bírálják Medgyessy programját

Nem építik tovább Orbán parlamenti szobáját

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!