A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A Fidesz elégedett volt, mégsem fizet

Vágólapra másolva!
A Magyar Posta Rt.-nél azt állítják: nem azért nem kapott mindenki levelet a miniszterelnöktől, mert ők nem kézbesítették, hanem mert a Fidesz közel 400 ezer háztartásába egyáltalán nem küldött levelet. Miközben a Fidesz arra hivatkozva nem fizet, hogy a posta nem teljesítette a szerződésben foglaltakat, kiderült, a párt közvetlenül az akció után megköszönte a posta munkáját.
Vágólapra másolva!

Gyimesiné Etsedy Sarolta, a Magyar Posta Rt. budapesti igazgatóságának vezetője az [origo]-nak elmondta: "Május 18-án este a posta tájékoztatta a megrendelőt a kézbesítés befejezéséről. A Fidesz ezt a jelentést elfogadta, és megköszönte a munkát a postának." Az igazgató azt is elmondta: Magyarországon a címjegyzékekben szereplők száma közel 4 millió. A Fidesz által feladott levelek száma meghaladta a 3 millió 600 ezret. Ebből 100 ezer levél olyan volt, ami nem a címhelyen lakót jelölte meg, vagy a címzett már elhunyt. Az ilyen levelek postai értelemben kézbesíthetetlennek minősülnek. Ezeket a leveleket a posta ok megjelölésével adta vissza a Fidesznek, ami ellen a párt nem emelt kifogást.

Gyimesiné ugyanakkor azt is kijelentette: "A posta megérti, hogy sok ember szerette volna kézhez kapni a miniszterelnök által aláírt választási levelet. Az ő reklamációjuk érthető, ám ez nem a posta hibája, hanem annak a következménye, hogy a Fidesz bizonyos helyekre egyetlen küldeményt sem adott fel." A címjegyzék 10 százalékára, közel 400 ezer háztartásába a Fidesz nem küldött levelet. Olyan megyékbe és budapesti kerületekbe nem érkezett kézbesítési megrendelés, ahol már az első fordulóban eldőlt a választás.

Gyimesiné ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte, hogy semmibe veszik és kritizálják a posta azon munkatársait, akik a feladatot elvégezték. "A kézbesítők ezek után jogosan érzik úgy, hogy nem kapnak kellő megbecsülést munkájuk után" - mondta az igazgató.

A Fidesznél nem kívánták kiegészíteni a párt korábbi álláspontját, miszerint a szerződés teljesítése körül kialakult vita miatt nem fizetett eddig a párt. Ugyanakkor a sajtóosztályán elmondták: a párt nem tartja elképzelhetetlennek a peren kívüli megegyezést. Ehhez Gyimesiné annyit kívánt hozzátenni: a posta bárkivel kész megegyezni peren kívül is, de ehhez az kell, hogy a Fidesz megkeresse a postát. Az igazgató azt is kijelentette, hogy ragaszkodni fognak a 109 millió forintos kézbesítési díj kifizetéséhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!