A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nyomozás a németkéri házrongálás ügyében

Vágólapra másolva!
A Legfőbb Ügyészség nyomozást rendelt el annak megállapítására, hogy a németkéri polgármester és a település képviselő-testülete elkövette-e a hivatali visszaélés bűntettét, amikor úgy döntött, hogy megvásárolja azt a házat, amelybe egy roma család a lakossági tiltakozás miatt nem tudott beköltözni. A kisebbségi ombudsman szerint a városvezető ezt megelőzően arra kérte a lakosokat: ne adják el házaikat roma családoknak.
Vágólapra másolva!
Németkér összefogott a romák ellen/itthon/20020919nemetker.html

Nyomozás indult annak megállapítására, hogy elkövetett-e hivatali visszaélést a németkéri polgármester és a település képviselő-testülete egy házrongálás kapcsán.

2002 őszén a paksi önkormányzat lebontatta a városhoz tartozó Bedőtanyán álló és életveszélyessé vált házat, melyben hat roma család lakott. Az egyik család a Pakshoz közeli Németkéren vásárolt magának ingatlant, de az épületet helybéliek egy csoportja lakhatatlanná tette, hogy megakadályozza a beköltözést. Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman ezt követően feljelentést tett a falu polgármestere és a képviselő-testület tagjai ellen, mert úgy ítélte meg, fennáll a gyanú, hogy a városvezető hivatali visszaélést követett el, amikor az incidenst megelőzően a falut járva arra kérte a lakosokat, ne adják el házaikat a Bedőtanyáról elköltöző roma családoknak. Később, amikor egy család mégis házat vásárolt a településen, a képviselő-testület úgy döntött: akár még az ingatlan felvásárlása árán is elérik, hogy az eladó visszalépjen az üzlettől.

A Szekszárdi Városi Ügyészség úgy ítélte meg, nincs alapos gyanú a bűncselekmény elkövetésére, ezért megtagadta a nyomozást. A határozat ellen a kisebbségi ombudsman panasszal élt, de ezt a Tolna Megyei Főügyészség elutasította. A határozatok ellen benyújtott újabb panasz hivatkozott arra: a határozatok nem értékelték a bizonyítékokat, illetve a rendelkezésre álló adatokból téves jogi következtetést vontak le. A LÜ az újabb panaszt alaposnak ítélte, a határozatokat hatályon kívül helyezte, és a Szekszárdi Városi Ügyészséget a Tolna Megyei Főügyészség útján a hivatali visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt a nyomozás elrendelésére hívta fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!