A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

MSZP: törvényt sértett a rádió a trianoni meghívóval

Vágólapra másolva!
A Magyar Rádió kuratóriumának MSZP-s tagja és a párt médiapolitikusa szerint is megsértette a médiatörvényt és belső szabályzatát a Magyar Rádió. A két politikus szerint az volt szabálysértő, hogy a rádió közérdekű közleményként sugározta a trianoni rendezvényre szóló meghívót - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Megsértette a médiatörvényt és saját belső szabályzatait is a Magyar Rádió, mikor közérdekű közleményként többször is sugározta a Magyarok Világszövetsége és több civil szervezet meghívóját, a trianoni döntést évfordulójára szervezett eseményre. Agárdi Péter a rádió kuratóriumának MSZP-s delegáltja és Újhelyi István szocialista médiapolitikus úgy véli, az előírások szerint politikai hirdetést, vagy politikai rendezvényre szóló meghívót, csak kampányidőszakban adhat a közrádió, pártok, vagy más szervezetek felhívása pedig nem közölhető közérdekű közleményként.

Újhelyi emlékeztetett, hogy annak idején a rádió megtagadta az Európai Uniós Kommunikációs Közalapítvány népszavazással kapcsolatos hirdetéseinek társadalmi célú közleményként való közlését.

Agárdi Péter a múlt héten a kuratórium előtt is felvetette az ügyet, de a testület nem tárgyal róla. Szadai Károly, a kuratórium fideszes elnöke szerint nem az ő dolguk ilyen ügyekkel foglalkozniuk - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!