A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Kezdődik a szóbeli érettségi

Vágólapra másolva!
A gimnáziumok és szakközépiskolák nappali tagozatán több mint 73 ezer diák ad számot tudásáról a csütörtökön kezdődő és június 25-ig tartó a szóbeli érettségi vizsgákon. Az idei vizsgákon összesen 92 ezer 715 diák fejezi be középfokú tanulmányait.
Vágólapra másolva!

Az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) adatai szerint nappali tagozaton 73 ezer 135, esti és levelező tagozaton pedig 19 ezer 578 diák ad számot tudásáról. A gimnáziumok nappali tagozatán 35 ezer 68, míg szakközépiskolákban 38 ezer 159 tanuló fejezi be középfokú tanulmányait.

Az érettségin a kötelezőek mellett azt a tárgyat választhatják a diákok, amelyet legalább két évig minimum heti két órában tanultak. A magyar írásbelin elégtelen nyelvi jegyet szerző diákoknak most sem kell a szóbeli előtt külön javítóvizsgát tenniük. Történelemből egy alkalommal póttételt húzhatnak a tanulók, de ebben az esetben már csak hármasról indulnak.

Az élő idegen nyelvek szóbeli vizsgáján 2001-től a központilag készített és kiadott, az olvasás-szövegértés vizsgafeladat teljesítésénél használatos szöveggyűjteményt kell használni.

A szóbeli vizsga reggel nyolc óra előtt nem kezdődhet, és este hatig be kell fejeződnie. A diákoknak tárgyanként minimum 30 perc felkészülési időt kell biztosítani. A feleltetés időtartama pedig tárgyanként általában nem haladhatja meg a 10 percet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!