Zsaroló rendőröket fogtak el Budapesten

Vágólapra másolva!
Zsaroló rendőröket vettek őrizetbe, ezúttal Budapesten. A rendőrök egy újpesti CD-üzlet tulajdonosát akarták megzsarolni, az egyiket sikerült elfogni.
Vágólapra másolva!

A két rendőr - egyikük egyenruhában, másikuk pedig civilben - azzal kereste fel a IV. kerületi, Munkásotthon utcai üzlet tulajdonosát, hogy félmillió forintért cserében hajlandóak eltekinteni a férfi ellen indítandó büntetőeljárástól. Utóbb azonban kiderült, hogy az üzlet tulajdonosa ellen semmiféle büntetőeljárás nem volt folyamatban. A tulajdonos az esetről és a pénzátadás időpontjáról értesítette a rendőröket, akik ezután megjelentek a helyszínen. A rendőröket látva az egyenruhás zsaroló elmenekült, civil ruhás társát, az I. kerületi kapitányság nyomozóját elfogták és őrizetbe vették a rendőrök. Az elmenekült rendőrt, aki szintén az I. kerületi kapitányságon dolgozik, nagy erőkkel kezdték keresni.

Az elmúlt héten Szegeden már eljárás indult egy rendőr alezredes ellen, mert a gyanú szerint megzsarolt egy módos szegedi polgárt. A Csongrád megyei Rendőrkapitányság nyomozó osztályának korábbi vezetőjét emiatt előzetes letartóztatásba helyezték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!