A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Bolhapiacokon és a neten üldözik a hamisítókat

Vágólapra másolva!
A rendőrség az elmúlt napokban bolhapiacokon és interneten terjesztett hamis CD, videó és DVD árusokra csapott le. Az országos akcióban kétezer kép- és hanghordozót foglaltak le, 11 ember ellen eljárást indítottak, és 14 illegális kereskedelemmel foglalkozó honlapot találtak.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a karácsonyi kereslet és kínálat élénkülése miatt indított országos akciót a hamisítók ellen. A rendőrök Budapesten, illetve Pest, Baranya, Borsod, Szabolcs és Zala megyékben összesen több mint 20 piacon vadásztak hamis adathordozókra. Összesen 2087 kép- és hanghordozó eszközt foglaltak le. Többségük videó CD volt, a többi hamis DVD, VHS kazetta és számítógépes játékokat tartalmazó CD-ROM volt.

A piacokat felderítő rendőrök mellett az ORFK Internet Csoportja is beszállt az akcióba. Összesen 14 honlapot derítettek fel, melyeken keresztül illegálisan másolt filmeket terjesztettek. Mindegyik szolgáltatás emelt díjas SMS-ekkel volt elérhető.

A kalózmásolatok elleni akcióban közel 100 ember vett részt. A rendőrökön kívül a Vám- és Pénzügyőrség, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség és több filmes érdekvédelmi szervezet (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány, InterCom Rt., Warner Home Video Kft.) is részt vett. A kalózkodás évente közel egymilliárd forintos üzlet Magyarországon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!