Előzetesben a milliárdos pénzmosás egyik gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, akit pénteken vettek őrizetbe egy több tízmilliárdos pénzmosási ügy gyanúsítottjaként a rendőrök. A rendőrök további két férfit még keresnek. A Népszabadság információi szerint a szírekből és magyarokból álló csoport egy év alatt 50-60 milliárd forintot váltott át feketén valutára.
Vágólapra másolva!

A Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte M. Jánost, aki ellen a BRFK pénzmosás alapos gyanúja miatt indított nyomozást. A bíróság a döntést többek között azzal indokolta, hogy fennáll a szökés veszélye. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős.

M. János annak a pénzmosási ügynek az egyik szereplője, amelyben a Népszabadság szombati állítása szerint egy év alatt összesen körülbelül 50-60 milliárd forintot váltott valutára feketén egy szír-magyar csoport. Az ügyben nyomozó BRFK pénteken Budapesten fogta el a gyöngyösi M. Jánost. Emellett körözést adtak ki két férfi ellen, valamint még december 12-én előzetes letartóztatásba helyezték T. Bassam 45 éves szír származású magyar állampolgárt, A.T. Ghassam 31 éves szír állampolgárt, D. Zoltán Géza 34 éves budapesti lakost.

A Népszabadság szerint volt, hogy egyetlen nap alatt több mint ötmilliárd forintot váltottak át az illegális pénzváltók. A pénzváltókról a Nemzetbiztonsági Hivatal gyűjtött információkat. Eközben hallgatták le telefonjaikat, és így rögzítették az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjével, Molnár Csabával folytatott telefonbeszélgetéseket is. Az NBH ezután úgy ítélte meg, hogy a beszélgetések alapján a rendőr kapcsolatának jellegét tisztázni kell. Molnár ügyében a rendőrség belső vizsgálatot folytatott, amelynek során nem találtak bűncselekményre utaló jelet. A további vizsgálatot az ügyészség folytatja le.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!