A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMárton Viviana
14:30TekvondoKristina Teachout-Viviana Marton
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl

Ma véget érhet a leprimitívezett testvérek ügye

Vágólapra másolva!
A primitív megjelölés elhagyását javasolja, de vagyoni kártérítést nem adna a gyilkosság vádjával ártatlanul fogva tartott Gán fivéreknek az igazságügyi tárca. A magyar államot képviselő minisztérium azért nem akar a jogtalan letartóztatás 15 hónapjára havi 20-20 ezer forintot fizetni, mert alkalmi jövedelem, feketemunka nem szolgálhat kártérítés alapjául. Az ügyben ma várható jogerős ítélet - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Az emberölés vádjával 15 hónapig jogtalanul fogva tartott Gán fivérek két-két millió forint nem vagyoni kártérítést kérnek az első fokon megítélt 1,2-1,2 millió forint helyett. A magyar állam önként kifizetett volna személyenként egymillió forintot, de ezt a felperesek kevesellték, csak másfél millióért egyeztek volna ki.

A városi bíróság megítélt 300-300 ezer forint vagyoni kártérítést is, mert elfogadta, hogy a testvérek 15 hónap alatt alkalmi munkával havi 20-20 ezer forintot kereshettek volna. Sokallja viszont, sőt megalapozatlannak tartja a vagyoni kárpótlást az igazságügyi tárca. A testvérek ügyvédje úgy tudja, hogy a minisztérium szerint azért nem jár a pénz, mert az alkalmi kenyérkereset - a feketemunka - nem szolgálhat kártérítés alapjául. Az Igazságügyi Minisztérium is a bírósági ítéletben szereplő "primitív" jelző elhagyása mellett van, de más indokkal javasolják ezt, mint a testvérek ügyvédje: álláspontjuk szerint ennek a jelzőnek nincs helye, jelentősége az ügyben.

A Csongrád Megyei Bíróság a csütörtöki fellebbezési tárgyaláson várhatóan lezárja az ügyet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!