A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Péntek délután kettős magyar siker született a női kajakosok 500 méteres versenyszámában, miután a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros ezüstérmet, míg Pupp Noémi, Fojt Sára bronzérmet nyert. A Nádas Bence, Tótka Sándor kajak kettes ugyancsak bravúros teljesítménnyel lett ezüstérmes.

A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros harmadik lett a péntek délelőtti első középfutamban, amelyben az első négy hely ért döntőt.

Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Fojt Sára és Pupp Noémi
Az ezüstérmes Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara és a bronzérmet szerző Fojt Sára, Pupp Noémi (b-j) kettősének öröme
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A délutáni fináléban aztán a honvédos páros elképesztő teljesítménnyel második lett, ezzel pedig a csütörtöki K-4 500 méteres bronzérem után újabb érmet szereztek a magyar kajakos lányok. 

A finálé másik magyar duója, a nyolcas pályáról induló Pupp Noémi, Fojt Sára kettőse a németekkel holtversenyben - hosszas VAR-vizsgálat után - harmadiknak jött be, így szintén dobogón végzett.

Puppék szinte azonos idővel - 1:39:46 - értek be a célba a német hajóval, sokáig nem lehetett tudni, hogy mi a végeredmény, majd hosszú percek elteltével végül eldőlt, hogy holtversenyt hirdettek, mivel 5 ezreden belül volt a két egység.

Nádas Bence, Tótka Sándor
Nádas Bence (j) és Tótka Sándor szenzációs teljesítménnyel olimpiai ezüstérmes
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Nádas Bence, Tótka Sándor kajak kettes ezüstérmet szerzett 500 méteren, megszerezve ezzel a magyar kajak-kenu sportág 90. olimpiai érmét, összességében pedig a magyar küldöttség 14. dobogós helyezését a párizsi olimpián.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!