Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A politikusok maffiakapcsolatokról értesültek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!


Kormánypárti és ellenzéki képviselők számtalan értesüléssel rendelkeznek a szervezett bűnözés hídveréséről a politika szférájába - derült ki a nemzetbiztonsággal foglalkozó politikusoktól szerzett információinkból. Tonhauser László, aki korábban a rendőrség szervezett bűnözés elleni szolgálatának főtisztje volt, igazolva látja korábbi vízióját.












Közszereplők a hídverésről

1995. Györgyi Kálmán: "Nyilvánvaló, hogy a gazdasági élettel összefonódott bűnözésnek célja egy-egy fontos politikai pozíció megszerzése is. Magyarországról szólva konkrét esetet nem említhetek, mert ilyet nem ismerek, ami nem jelenti azt, hogy az ilyesmi nálunk teljességgel kizárt lenne."
1995. március. Katona Béla titkosszolgálatokat felügyelő miniszter, lemondása után: "A szervezett alvilág már leverte hídfőállásait a politika felé."
1995. május. Szabó Iván: "Én végtelenül aggódom, s a jelek szerint nem vagyok egyedül." (Katona fenti kijelentésére utalva)
1996. március. Lányi Zsolt: "Egyes képviselők kapcsolatban állnak a gazdasági maffiával."
1996. május. Dornbach Alajos: "Nemcsak a pártokban, hanem az egész politikai intézményrendszerben szükség van az éber elhárítókészségre."
1996. május. Horn Gyula: "Nagy a veszélye a feketegazdaság és a politika összefonódásának, hiszen a szervezett bűnözés professzionális módszerekkel dolgozik. A kormány e téren komoly eredményt még nem tudott elérni, ezért van szükség olyan új lépésekre, mint a központi nyomozóhivatal létrehozása."
1996. december. Boross Péter: "Tényként állapíthatom meg: a két kormányzó párt jelentős pénzforrásokhoz jutott, és sokak szerint feltehetően nem a legtisztább forrásokból."
1998. szeptember. Földi László: "A bűnöző bármennyire profi, ha nincs a gazdasági-politikai struktúrába beágyazódva, magányos farkas, aki jól szervezi a saját tetteit, de egyszemélyes bűnöző marad... ki kell mondanunk, hogy nálunk létezik a szervezett bűnözés, akkor nem kell amiatt felhördülni, ha valaki hozzáteszi: ez, kérem, összefonódás a politikával... Az 1995-ben hatályba lépett nemzetbiztonsági törvény ebben a kérdésben nem tesz rendet."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről