Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Lemondott Pelikán, kinevezték az utódját<br/>

Vágólapra másolva!
Lemondott Pelikán László, az APEH felfüggesztett bűnügyi igazgatója. Simicska Lajos, az adóellenőrzési hivatal elnöke már ki is nevezte utódját: Söllei Jánost, az APEH Jász-Nagykun-Szolnok megyei Igazgatóságának elnökét.
Vágólapra másolva!

Simicska Lajos, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke május 1-jei hatállyal Söllei Jánost, az APEH Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának elnökét nevezte ki az APEH bűnügyi igazgatójává.
Pelikán László, az APEH Bűnügyi Igazgatóságának felmentett vezetője április 19-én lemondott vezetői megbízásáról, amit Simicska Lajos elfogadott. Pelikán Lászlónak azután kellett távoznia posztjáról, hogy elvámolatlan arany vásárlása miatt eljárás indult ellene.
Söllei János 38 éves, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, valamint a közgazdaságtudományi egyetemen szerzett diplomát. Pályakezdőként került az APEH jogelőd szervezetének Szolnok megyei
igazgatóságához, ahol különböző beosztásokban tevékenykedett.
Legfiatalabb igazgatóként, egy 1991-ben kiírt pályázat során került a megyei igazgatóság élére.
Az elmúlt években rendszeresen bekapcsolódott az adóhatóságnál folyó országos szintű feladatok előkészítésébe. Így az APEH ellenőrzési rendszerének modernizációjával kapcsolatos projekt irányítójaként különösen az ellenőrzés, kiválasztás problémaköreivel, a nemzetközi gyakorlat átvételi lehetőségeivel foglalkozott.

(MTI)

Ajánló:

Ügyfélszolgálat, közlemények

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről