Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A fővárosi ellenzék korrupciógyanúsnak tartja a kőbányai lakásépítési akciót<br/>

Vágólapra másolva!
Jogszerű, ámde etikátlan az a lakásépítési ügy, amelynek során egymilliárd forintnyi közpénzt tékozol el a kőbányai MSZP pályázat, illetve képviselő-testületi döntés, ellenőrzés nélkül - hangzott el a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MDF-MKDSZ-frakciójának szerdai sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Révész Máriusz, a kőbányai Fidesz elnöke, a párt országgyűlési képviselője elmondta, hogy a képviselő-testület polgári oldala nem a lakásépítést kifogásolja, hanem azt szeretnék, ha erre korszerű tervek, pályázat és átlátható kivitelezés mellett kerülne sor. Nehezményezik, hogy az önkormányzat vagyonkezelő részvénytársasága, amelynek vezető testületeiben nincs képviselete a polgári oldalnak, kerületi döntés nélkül indította el az egymilliárd forintos lakásépítési akciót. Kifogásolják a tervbe vett 80 lakás minőségét és árát is. Az egyszobás, 48 négyzetméteres, függőfolyosóról megközelíthető lakásokért túl sok a várhatóan 5-6 millió forintos vételár. Úgy vélik, hogy az egész ügyletben megkérdőjelezhető egy MSZP-s képviselőnek a ténykedése, aki korábban 26 millió forintért, egy kft. tagjaként megterveztette a lakásokat. Önkormányzati képviselővé választása után tavaly megvásároltatta a vagyonkezelővel e terveket.
A Fidesz szerint ez az eset is jelzi, hogy a parlamentnek mielőbb rendeznie kell az összeférhetetlenségi szabályokat. Remélik, hogy még az idén az Országgyűlés elé kerül ez a törvényjavaslat. Révész Máriusz szerint a testületben a feszültségek jórészt abból adódnak, hogy túl sok vállalkozó vált képviselővé, a vállalkozói érdekek összehangolását pedig az MSZP-frakció vezetője végzi.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Szocialista Párt információs oldala.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről