Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Jogsértés miatt ügyészséghez fordul a VI. kerületi önkormányzat MSZP-frakciója<br/>

Vágólapra másolva!
A kerület MSZP-frakciója tisztázni szeretné az előírt árnál olcsóbban eladott ingatlan ügyét. Jogsértőnek tartják, hogy a polgármester eltért a testületi határozattól.
Vágólapra másolva!

Kékesi Tibor szocialista képviselő elmondta: a képviselő-testület kedd esti ülésén a többségben lévő polgári pártok meghiúsították az ügy belső tisztázását szorgalmazó kezdeményezés megvitatását. A polgári pártok azután szavazták le a szocialisták indítványát, hogy a jegyző bejelentette: álláspontja szerint a testületi határozatot szó szerint kell végrehajtani.
Az MSZP úgy tudja, hogy a közigazgatási hivatal szerint is jogsértő, ha a polgármester eltér a testület határozatától. Az ügyészségtől választ várnak arra is, hogy a polgármester mellett a vagyongazdálkodási bizottság elnökét és a vagyongazdálkodási rt. vezetőjét milyen felelősség terheli az ügyben.
Lászay János, a vagyongazdálkodási bizottság elnöke elmondta, hogy jogszerűen járt el a polgármester. A testület korábbi döntésének értelmezése alapján ugyanis a bérleti joggal terhelt ingatlant csak féláron lehetett eladni. Ha a polgármester más tartalmú szerződést írt volna alá, a vevő beperelhetette volna a kerületet. A bizottság által nemrég készíttetett értékbecslés alapján az ingatlan ára 2,2 millió forint. A polgármester tehát nem hibázott, amikor áfa nélkül 1,8 millió forintos szerződést írt alá. A testület határozata megvalósult, az azonban nem volt szerencsés, hogy előre meghatározták az összeget. Mindezek miatt a polgári oldal nem látta értelmét annak, hogy a testületi ülésen foglalkozzanak az üggyel. A bizottsági elnök szerint a szocialisták, akik az előző ciklusban több kétes ingatlanügyet (pl. a Balettintézet) produkáltak, el akarják terelni a figyelmet mostani felvetésükkel arról, hogy a rendőrség vizsgálja tranzakcióikat.

(MTI)

Ajánló:

A főváros információs oldala.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről