Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A Mahir elnöke szerint Kuncze csak cirkuszol<br/>

Vágólapra másolva!
Győri Tibor, a Mahir elnöke szerint a reklámcég és a Postabank között létrejött szerződésekkel kapcsolatban Kuncze Gábor, az SZDSZ parlamenti frakciójának vezetője "üzleti titkot sért és hazudik".
Vágólapra másolva!

Nézete szerint Kuncze Gábor ismét üzleti titkot sértett, azaz folytatja jogsértő tevékenységét, mert "megint olyan dokumentumokat mutatott be, amelyek tulajdonképpen a Mahir egyes cégeinek alaptevékenységéhez kötődő hirdetési reklámszerződések". Győri Tibor kifejtette, hogy valós, létező szerződésekről van szó, amelyek valós gazdasági eseményeket tartalmaznak. Tájékoztatása szerint ezek értékarányos szerződések, és csak annyival különböznek a Mahir Cityposter szerződéseitől, hogy ezek
teljesítése részben még most is zajlik, hiszen az egyik idén július végén egy másik pedig 2000 nyarán jár le. A Postabank és a Mahir Lapkiadó Kft. között múlt év május 8-án létrejött és június 8-án módosított szerződésről szólva közölte: a Napi Magyarország érvényes tarifalistája alapján az éves megrendelés értéke 246 millió forint lett volna. A szerződésből látszik, hogy eleve 186 millió forint plusz áfa összegről indult, majd 30 százalékos kedvezményt tartalmaz, és ennek alapján a fizetendő összeg 130 millió 200 ezer forint plusz áfa - jelentette ki Győri Tibor. Szólt arról, hogy a szerződés a teljes összeghez képest körülbelül 60 millió forint előfizetési engedményt, és további 56 millió forint kedvezményt tartalmaz a nagyságrendi megrendelések miatt.
Az SZDSZ politikusa által emíltett másik szerződésről szólva Győri Tibor elmondta, hogy : a PR-cikkek megjelenésével kapcsolatos megállapodás 2000. júliusáig szól, és ez is tartalmaz engedményt, illetve az ügynökség jutalékát. Arra a kérdésre, hogy megjelentek-e az említett cikkek a Napi Magyarországban, kifejtette: kezdetben minden nap teljes oldalas Postabank-hirdetéseket tettek közzé a lapban, majd némi változást az okozott, amikor a pénzintézet új vezetése hivatalba lépett, és drasztikusan csökkentette a hirdetési büdzsét. Győri Tibor megfogalmazása szerint Kuncze Gábor eléggé fáradt, , és sajnálatos, hogy a médiát is megpróbálja az orránál fogva vezetni. Nem nekem kellene bizonyítani, hanem Kuncze Gábornak, és ha mind az 1000-1500 szerződésünket előkapják, akkor nem fogokmindegyikre feltétlenül reflektálni - jelentette ki a Mahir elnöke. A továbbiakban közölte: a Mahir Cityposter Kft.-től elkérte a Postabank-kampányokkal kapcsolatos összes teljesítési igazolási listát. Auth úrtól, a Postabank vezérigazgatójától is kértem anyagokat, ő nagyon megértő volt, feloldott a banktitok alól, és elküldte azokat a belső banki okiratokat, amelyekben a kampány teljesítési igazolásai az akkori marketing igazgatóság részéről megtörténtek - mondta Győri Tibor.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről