Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Következik a Happy End postabankos kapcsolata<br/>

Vágólapra másolva!
A Szabad Demokraták Szövetsége ma újabb dokumentumokkal kívánja bizonyítani, hogy a Postabank nem csak a Mahir City-Postert támogatta több százmillió forinttal a parlamenti választások előtt, hanem más, úgynevezett Fidesz közeli cégeket is, köztük a Happy End Kft.-t. Kuncze Gábor mentelmi joga felmentését kéri, ha Győri Tibor beváltja fenyegetését, és feljelenti üzleti titok megsértése miatt. A Népszava információi szerint László Csaba pénzügyi közigazgatási államtitkár múlt heti távozásában részben szerepet játszott a Postabank- Mahir City-Poster adósságra vonatkozó, Szalay Gábornak megküldött pénzügyminiszteri válaszlevél is.
Vágólapra másolva!

A Népszava információi szerint az SZDSZ mai tájékoztatóján a Happy End Kft. és a Postabank választási kampányidőszak alatti üzleti kapcsolata kerül terítékre. A Happy End 1994 óta formálja a Fidesz arculatát, jelentős szerepe volt a párt 1998-as választási kampányában is.
A cég vezetje, Wermer András, aki tulajdonos is egyben, azóta lemondott a kft. vezetéséről, és Orbán Viktor miniszterelnök kommunikációs tanácsadója lett.
Információnk szerint ezen kívül szó lesz arról is, hogy a Postabank a kampányidőszak alatt hirdetésért állítólag jelentős összeget fizetett ki a Mahir által kiadott Napi Magyarországnak, de a hirdetések nem jelentek meg a lapban.

Kuncze Gábor, az SZDSZ frakcióvezetje és Szalay Gábor szabaddemokrata képviselő szerdán hozta nyilvánosságra azokat a szerződésmásolatokat, amelyek szerintük azt bizonyítják, hogy a választások előtt több mint nyolcszázmillió forint értékű szerzodéseket kötött a Postabank a Mahirhez tartozó City-Posterrel. A cég akkori vezetje Simicska Lajos volt, aki jelenleg az APEH elnöke.
A szabaddemokraták szerint legalábbis elgondolkoztató, hogy a kampányidőszak alatt a bank a tényleges munkavégzés előtt mindig kifizette az amúgy is
szembetűnen magas szerződési díjakat a City-Posternek. Ráadásul ebben az időszakban a City-Poster plakátjain nem a Postabank hirdetései, hanem a Fidesz-vezetők arcképei voltak láthatók.
Győri Tibor, a Mahir City-Poster elnöke bejelentette: üzleti titkok megsértése miatt büntetfeljelentést tesz Kuncze ellen. Elismerte, hogy a nyilvánosságra került szerződések léteznek, szerinte azonban értékarányosak és azokat teljesítették is. Lapunk kérdésére Kuncze azt mondta csütörtökön, ha valóban feljelentik, mentelmi jogának felfüggesztését kéri majd a
parlamenttől.

Információnk szerint László Csaba, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkárának múlt heti távozása részben összefüggésbe hozható a Fidesz holdudvarába tartozó cégek körül kirobbant botránnyal.
Mint ismert: Szalay Gábor, az SZDSZ képviselője kérdést intézett a pénzügyminiszterhez, "Ki fizeti meg a rossz befektetések árát?" címmel. Járai Zsigmond a tárca nevében elismerte, hogy a Postabank kétes kintlevőségeit, így a Mahir City-Poster Kft.-vel kapcsolatos veszteségeket is a költségvetés fizette meg. A válasz nyilvánosságra kerülése óta az ellenzéki pártok folyamatosan támadják a kormányt, mert bizonyítottnak látják, hogy az állampolgárok pénzén finanszírozták a Fidesz közeli cégeket. Információink szerint a válaszlevél megfogalmazásáért a politikusok a közigazgatási államtitkárt tették felelőssé.

A tárca sajtóosztálya cáfolja a Népszava értesüléseit. Simon Gyuláné lapunknak elmondta, az országgyűlési képviselők által feltett kérdésekre valóban a közigazgatási apparátus fogalmazza meg a szakmai választ, ám annak tartalmáért a helyettes államtitkárokat és a politikai államtitkárt teheti felelőssé a miniszter. Így közigazgatási államtitkár nem tehet felelőssé az ügyben.

(Népszava)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről