Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Sepsey szerint a Postabanktól szivárogtak ki az információk a kedvezményes hitelekről<br/>

Vágólapra másolva!
Sepsey Tamás, a Kormányzati Ellenőrzési Iroda elnöke nem közölt adatokat a Postabank ellenőrzésével kapcsolatos anyagokból. Szerinte a kedvezményes hitelekkel kapcsolatban nyilvánosságra került politikusok nevei a bank korábbi belső jelentéséből kerültek nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

"A Postabank ellenőrzésével kapcsolatban rendelkezésünkre álló személyi anyagok nem publikusak, a személyek a vizsgálat szempontjából irrelevánsak", mondta Sepsey Tamás, a Kormányzati Ellenőrzési Iroda (KEHI) elnöke.
Sepsey a közelmúltban parlamenti interpellációban elhangzott nevekkel kapcsolatban azt mondta: a politikusok nevei a Postabank korábbi belső jelentéséből kerültek nyilvánosságra.
A KEHI elnöke irányadónak nevezte Járai Zsigmond parlamentben elhangzott közlését arról, hogy hozzávetőleg egymilliárd forint kárt okoztak a Postabanknak a kedvezményes ügyletek.
"Ezeknek a szerződéseknek jellemző tuljdonságuk volt, hogy hosszú lejáratúak voltak és a kárösszeget úgy lehet kiszámítani, ha ahhoz viszonyítunk, hogy mennyi bevétele lett volna a banknak a szokásos szerződési feltételek esetén", mondta Sepsey Tamás.
Hozzátette: az, hogy a KEHI jelentésében milyen megállapítások lesznek a pénzintézet szokásosnál kedvezményesebb tranzakcióiról, pillanatnyilag nem nyilvános. Orbán Viktor miniszterelnök dönt arról, hogy a június 30-ára elkészülő jelentésből mit hoznak nyilvánosságra.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről