Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Rapcsák feljelentette helyettesét<br/>

Vágólapra másolva!
Rapcsák András Hódmezővásárhely négy és fél hónappal ezelőtt állásából felfüggesztett polgármestere feljelentette helyettesét, Novák Imrét. Rapcsák hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt kezdeményezett eljárást.
Vágólapra másolva!

A város mostani vezetői az útépítésre tartalékolt több mint 1 milliárd forintból az eltelt hónapok alatt korrupciógyanús szerződésekkel fél milliárd forintot - ahogy fogalmazott - "lenyúltak". Emellett működésképtelenné tették az önkormányzatot és a várost, jó szakembereket menesztettek intézményekből és bizottságokból, s durván beletiportak a demokrácia értékrendjébe - mondta Rapcsák indoklásában. Szerinte a politikai ügyeket nem lehet a jog eszközeivel megoldani, ezért, élve a demokrácia adta lehetőségekkel, hamarosan népgyűléseken, demonstrációk szervezésével tiltakoznak a jelenlegi vezetők törvénysértő eljárásai ellen. A helybéli polgárok közül egyre többen ítélik el ezeket a módszereket, amelyeket a közigazgatási hivatal mellett immár a bíróság is törvénysértőnek minősített - hangsúlyozta Rapcsák András. Véleménye szerint azzal, hogy a Szegedi Munkaügyi Bíróság hétfői nem jogerős ítéletével kötelezte a közgyűlést az ellene indított első fegyelmi eljárás lezárására, a testület lehetőséget kapott visszatérni a jog útjára.
Még nem kapták meg a bíróságtól írásban az ítéletet, ezért nem dönthettek arról, fellebbez-e az önkormányzat - közölte Túri József alpolgármester. Valótlan állításnak mondta továbbá, hogy a tartalékolt pénzből 500 millió forintot elköltöttek .

(MTI)

Korábban:

1999. június 21.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről