Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nagy Sándor és Csiha Judit lemondott párttisztségéről<br/>

Vágólapra másolva!
Nagy Sándor az MSZP alelnökségéről és frakcóvezető-helyettesi posztjáról, míg Csiha Judit elnökségi tagságáról mondott le. A politikusok azért váltak meg tisztségeiktől, mert szerepeltek a Postabank úgynevezett VIP listáján, azaz ők is részesültek a pénzintézet kedvezményes hitelakciójából.
Vágólapra másolva!

A lemondást Kovács László pártelnök jelentette be. Kovács kijelentette: a pártelnökség ugyan elfogadta a két politikus lemondását, de szükségtelennek tartotta a lépést.
Nagy Sándor és Csiha Judit azért mondtak le tisztségükről, mert mindketten szerepeltek a Postabank úgynevezett VIP listáján.
A Princz Gábor által vezetett pénzintézet több mint 200 kedvezményes hitelszerződést kötött, többek közt neves közéleti személyiségekkel és politikusokkal. A hitelkamat mindössze 10-12 százalék volt. Ebben az időszakban a nem kivételezett kölcsönfelvevők 30 százalék körüli kamatot fizettek.
-Amiatt mondtam le párt-és frakciótisztségemről, mert a hitelügy alkalmat kínált az MSZP és a személyem elleni támadásra - közölte Nagy. Ugyanakkor hozzátette: ma is úgy gondolja, hogy az ügylet szabályos volt és még súlyosabb hibának sem tekinthető.
Mint ahogy arról az [origo] is beszámolt, korábban már lemondott Herényi Károly az MDF alelnöki tisztjéről, mivel ő is részesült a Postabank kedvezményes hitelakciójából.
A hitelfelvevők között volt Bártfai Béla, a MEH közigazgatási államtitkára is. Ő kijelentette, hogy hajlandó viszzafizetni a felvett hitel kamatkülönbözetét, de nem fontolgatja lemondását.

Ajánló:

Az Élet És Irodalom cikke a Postabank-ügy politikai hátteréről Ellentmondó állítások a VIP-hitelről(Népszava)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről