Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nem folytatnak nyomozást Rapcsák ellen <br/>

Vágólapra másolva!
Bűncselekmény hiányában megtagadta a nyomozást Rapcsák András ellen a számviteli fegyelem megsértése miatti feljelentés ügyében az APEH Bűnügyi Igazgatósága.
Vágólapra másolva!

Novák Imre, Hódmezővásárhely alpolgármestere tett feljelentést még április végén a számviteli fegyelem megsértése miatt a polgármester, Rapcsák András ellen a Csongrád megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál. A feljelentés innen először a rendőrséghez, majd az APEH Bűnügyi Igazgatóságának megyei nyomozóhivatalához került – közölte Burillák Attila a testület szóvivője.
A feljelentés szerint Rapcsák 1996-98-ban oly mértékben sértette meg a számviteli törvényt, hogy az lehetetlenné tette az önkormányzat gazdálkodásának, vagyoni helyzetének áttekintését. Mivel a feljelentésben közölt adatok nem támasztották alá egyértelműen a bűncselekmény elkövetését, ezért a megyei adónyomozók az alapos gyanú megállapítása, illetve kizárása érdekében feljelentéskiegészítést rendeltek el.
A bűnügyi igazgatóság munkatársai számos dokumentumot, önkormányzati mérlegeket és ÁSZ-jelentéseket is beszereztek, igazságügyi szaktanácsadó is segítette munkájukat. Végső
megállapításuk szerint az önkormányzat összességében eleget tett a számviteli előírásoknak. A feltárt számviteli hiányosságok a hibajavítás szabályai szerint megoldhatóak. Ennek alapján az igazgatóság bűncselekmény hiányában megtagadta a nyomozást, és a határozat ellen a törvényes határidőn belül a feljelentést tevő alpolgármester sem élt panasszal.

(MTI)

Ajánló:

A fideszes kélpviselő és felfüggeszett hódmezővásárhelyi polgármester bemutatkozó oldala.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről