Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Kihallgatták a Globex-vezetőket<br/>

Vágólapra másolva!
A megszűnt Globex Részvénytársaság vezetőit hétfőn hallgatták ki május óta először. A kihallgatáson a védők cáfolták a védenceik ellen nemrégiben tett terhelő tanúvallomásokat.
Vágólapra másolva!

A Globex két vezetőjét, Vellai Györgyi vezérigazgatót és Vajda László elnököt különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsítja a rendőrség. Vellai Györgyi ügyvédje elmondta: a kihallgatások során a cég beosztott munkatársai tettek terhelő vallomásokat, amelyek szerint mindenben Vajda és Vellai döntött. - Ezt részben logikai okfejtéssel, részben cégiratokkal, részben szerződésekkel vitattuk - mondta az ügyvéd.

A védők szeptember végén írásban tesznek észrevételeket az újonnan megismert tanúvallomásokkal kapcsolatban, továbbá pontosítják a védelem álláspontját. Vajda László és Vellai Györgyi jogi képviselője kérte: tegyék lehetővé az összes tanúvallomás megismerését számukra. Továbbra is fenntartják azon véleményüket, hogy ez az ügy okirati bizonyítékokon fog eldőlni. A bizonylatokat és az értékpapír-ügyleteket közgazdasági, jogi szempontból kell elemezni. Az ügyvédek a rendőrség szakértői véleményét nem fogadták el, kifogásukat a hatóság elutasította. Vellai Györgyi védője közölte: a rendőrségi szakvélemény szóhasználata szerintük rendkívül kifogásolható, pejoratív. A hatóság vizsgálata továbbá helytelen könyvelési adatokból indul ki, az illetékesek nem vizsgálták meg a könyvelés mögötti valós gazdasági eseményeket. A társaság beosztottai tévesen, rossz helyre könyveltek - mondta a védő.

Az ügyvédek továbbra is egyértelműen állítják, hogy védenceink nem voltak szökésben, éppen ezért indítványozni fogják szabadlábra helyezésüket. Vellai ügyvédje szerint ezt bizonyítja az is, hogy a cégvezetők a megadott címen, a megadott munkahelyen, német tartózkodási engedéllyel, német munkavállalási engedéllyel voltak Münchenben.

(MTI)

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről