Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Elutasították 12 postabankos vezető gyanúsítás miatti panaszát<br/>

Vágólapra másolva!
A Postabank vezetőségének 17 egykori tagjából 12 érintettnek elutasították a gyanúsítás miatt emelt panaszát. Három panaszról pedig még nem döntöttek.
Vágólapra másolva!

A Postabank egykori vezetői ellen folyó büntetőeljárásban 12 érintettnek a gyanúsítás miatt emelt panaszát elutasította pénteken a Fővárosi Főügyészség - mondta Selmeczi István, a gazdasági bűnügyek osztályának vezetője.

A Postabank vezetőségének 17 egykori tagja ellen indult nyomozás gazdasági társaság vezető tisztségviselőjeként elkövetett visszaélés vétségének gyanújával. Emiatt indult eljárás Princz Gábor elnök-vezérigazgató ellen is.

A 17 gyanúsított között van a Postabank 13 tagú teljes igazgatósága és a felügyelőbizottság elnöke, illetve három tagja. Az érintettek közül 15-en éltek panasszal a gyanúsítás ellen. A 13 volt igazgatósági tag közül 12 ügyében utasította el a főügyészség a panaszt.

Selmeczi István azt mondta: a fennmaradó három gyanúsítás ellen benyújtott panasz elbírálása még folyamatban van. A döntéshez további adatokra van szüksége a vádhatóságnak.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről