Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Pallag László állítja: már tavaly tájékoztatta Torgyánt a Békés megyei korrupciókról<br/>

Vágólapra másolva!
Pallag László Békés megyei kisgazda országgyűlési képviselő szerint jó oka volt arra, hogy eddig nem hozta nyilvánosságra azokat az állítólagos bizonyítékokat, amelyek igazolják, hogy a helyi rendőri vezetőknek alvilági kapcsolatai vannak. Pallag az [*****]-nak elmondta: az állítólagos visszaélésekről tavaly tájékoztatta Torgyán Józsefet, a kisgazdapárt elnökét.
Vágólapra másolva!

Pallag LászlóPallag László Békés megyei kisgazdapárti országgyűlési képviselő szombaton azt állította: többször is jelentette a megyei hatóságoknak, hogy komoly összefonódás van a békés megyei fegyveres testületek vezetői és az alvilág között. Ezt azonban a politikus állítása szerint egyik szervezet sem vizsgálta ki.

Pallag egyelőre nem akarja az összes birtokában lévő állítólagos bizonyítékot nyilvánosságra hozni; most még csak beszél róluk. Az [*****]-nak azt mondta: azt akarja elérni, hogy megyétől független bizottság vizsgálja ki az ügyet. Addig azonban csak a dokumentumok egy-egy részletét fogja nyilvánosságra hozni, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy a megyében ügyészi, bírósági szinten is komoly összefonódások vannak az alvilággal. Az iratok több rendőrhalál okára is rávilágítanak - állítja Pallag.

Azt mondta: már tavaly tájékoztatta az ügyről a kisgazda-frakciót, és magát Torgyán Józsefet. "Jó okom volt rá, hogy eddig nem beszéltem erről, de Karancsi ügye után úgy érzem, most ezt meg kellett tennem" - tette hozzá. Torgyán állítólag tavaly egyetértett azzal, hogy nem időszerű nyilvánosságra hoznia a dokumentumokat, illetve Pallag vádjait.

Pallag szerint elég bizonyíték van a kezében, bár "időközben tűntek el iratok az ügyvédektől és a Vám- és Pénzügyőrségtől".

Az [*****] megkereste a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságát, ahonnan még nem érkezett válasz.
Torgyán Józsefnek, a kisgazdapárt elnökének faxon a következő kérdéseket tettük fel: Valóban egyeztetett-e vele Pallag László, és ha igen, miért döntöttek úgy, hogy nem hozzák nyilvánosságra a bizonyítékokat. Azt is meg akartuk tudni, Pallag Lászlóval egyeztettek-e arról, hogy a képviselő most mégis megteszi bejelentését.
Kovács János titkárságvezető a következő választ küldte: "Dr. Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter úr az üggyel kapcsolatban csak annyi és olyan mélységű ismeretanyaggal rendelkezik, ami a sajtóban ez idáig megjelent".
Ismételt megkeresésünkre már konkrét válasz érkezett: Torgyán Józseffel nem egyeztetett Pallag László.

[*****]

Ajánló:

A kisgazda képviselő életrajza, fotója

Korábban:

1999. 10. 02.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről