Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Gál László tagad és büntetőeljárást kezdeményez a kisgazda képviselő ellen<br/>

Vágólapra másolva!
Hamis vád miatt büntetőeljárást kezdeményez Pallag László kisgazda országgyűlési képviselő ellen Gál László, a Belügyminisztérium Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatalának vezetője, volt Békés megyei rendőr-főkapitány. Gál tagadja, hogy büntetendő cselekményt követett volna el.
Vágólapra másolva!

Pallag László szerdán tett feljelentést a dandártábornok ellen. A feljelentés szerint Gál László hivatali bűnpártolást követett el, mert hátráltatta a nyomozást olyanokkal szemben, akik szívességeket tettek neki. A kisgazda képviselő úgy véli: alapos a gyanú, hogy Gál László nem tett meg mindent a rendőrség és az alvilág összefonódásának felszámolásáért.

Gál László kijelentette: a személyét érintő támadások miatt szükségesnek tartja, hogy jogi lépéseket tegyen azok ellen, akik megvádolták, rossz hírét keltették. Gál tagadja, hogy büntetendő cselekményt követett volna el, így Pallag László ellene tett feljelentését Gál alaptalannak tartja.
A felügyeleti és ellenőrzési hivatal vezetője közli azt is: az igazát bizonyító dokumentumok nagy része állam- illetve szolgálati titkot képez, ezért csak a titkosítás feloldása után áll módjában megjelenni a nyilvánosság előtt.

(MTI)

Ajánló:

Pallag a Napi Magyarország cikkében konkrét vádakat említ.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről