Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A volt Békés megyei rendőrfőkapitány feljelentette feljelentőjét<br/>

Vágólapra másolva!
Hamis vád miatt feljelentette Pallag László kisgazda képviselőt Gál László, volt Békés megyei rendőrfőkapitány.
Vágólapra másolva!

Pallag László kisgazda képviselő
Pallag László

Pallag László tud arról, hogy Gál László egykori békés megyei főkapitány, csütörtökön a Belügyminisztérium Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatalának vezetője hamis vád miatt feljelentette. A képviselőt azonban ez nem érdekli, ő ugyanis koronatanúval tudja igazolni, hogy minden állítása igaz. A koronatanú azonban csak akkor beszél, ha a parlamenti vizsgálóbizottság már felállt.

Pallag László szerint: "Nem elhanyagolandó a koronatanú, aki azt mondta, hogy a parlament vizsgálóbizottsága előtt hajlandó beszélni, mert másként nem látja biztosítva a jövőjét. Ott felfedi magát, elmondja, kiteríti ő is a kártyáit."

Most már nemcsak a kisgazda pártvezetés, hanem a megyei Fidesz tagok is Pallag úr mellé álltak. Ők is egyetértenek egy független vizsgálóbizottság felállításával. A képviselő szerint minden érintettnek, többek között Gál Lászlónak is fel kell állnia székéből legalább addig, amíg a vizsgálat tart.

Gál László, volt Békés megyei rendőrfőkapitány
Gál László

Gál László továbbra sem kíván nyilatkozni. Csütörtökön azonban egy sajtóközleményt adott ki, melyben arra hivatkozik: be tudja bizonyítani, hogy hamisak Pallag képviselő vádjai. Az egykori főkapitány azzal indokolta szokatlanul hosszú hallgatását, hogy az igazát bizonyító dokumentumok nagy része állam, illetve szolgálati titok. Ezért csak a titkosítás feloldása után áll a nyilvánosság elé.

(RTL KLUB)

Korábban:

(1999. október 6.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről