Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Lemondott Gál László <br/>

Vágólapra másolva!
Lemondott Gál László, a Belügyminisztérium felügyeleti és ellenőrzési hivatalának vezetője, egykori Békés megyei főkapitány. Gál László kérdésünkre kijelentette: lemondása nem azt jelenti, hogy ezzel elismerne bármit is az ellene felhozott vádakból. A hivatalvezető neve az elmúlt hetekben többször felmerült a Békés megyei rendőrügyekben, mert 1998 júliusáig ő vezette a Békés megyei rendőr-főkapitányságot.
Vágólapra másolva!

Pallag László országgyűlési képviselő október 5-én jelentette fel az ügyészségen Gál Lászlót, akit korrupcióval és bűnpártolással vádol. Gál László viszont hamis vád miatt büntetőeljárást kezdeményez Pallag László ellen.

Gál László távozik

"Biztos vagyok abban, hogy a folyamatban lévő ügyészi és a közeljövőben elinduló parlamenti vizsgálat mindenre kiterjedően tisztázni fog. Kerülni akarom annak a látszatát is, hogy a vizsgálatokat bármilyen módon befolyásolhatom, illetve beosztásom bárkit visszatarthasson a tények feltárásától. Ezért kérem, hogy a vizsgálatok befejezéséig hivatalvezetői feladataim ellátása alól mentesíteni és más feladattal megbízni szíveskedjen" - írta Pintér Sándor belügyminiszternek Gál László.

A miniszter Gál kérelmét elfogadta, és más területen jogi feladatok ellátásával bízta meg.

Gál László az [origo]-nak elmondta: döntésének oka az volt, hogy még a látszatát is el szerette volna kerülni, hogy a beosztása folytán alkalmas lenne bárki elhallgattatására. Gál László kérdésünkre kijelentette: lemondása nem azt jelenti, hogy ezzel elismerne bármit is az ellene felhozott vádakból. Ellenkezőleg: biztos benne, hogy döntésével lehetővé teszi, hogy tisztázhassák a vádak alól.

Gál László elmondta: közel 31 éve dolgozik a közigazgatásban, 28 éve foglalkozik büntetőjoggal, így biztos benne, hogy találni fognak számára megfelelő munkát a Belügyminisztériumon belül. A rendvédelem területétől - legalábbis az eljárás lezárultáig - távol tartom magam - tette hozzá Gál László.

[origo]

Ajánló:

A BM honlapja.

Korábban:

Az [origo] összeállítása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről