Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Létrejött a békési olajügyeket vizsgáló parlamenti albizottság<br/>

Vágólapra másolva!
Albizottságot hozott létre szerdai ülésén a békési olajügyek tisztázása érdekében az Országgyűlés Önkormányzati és rendészeti bizottsága.
Vágólapra másolva!

A 11 fős testület addig tevékenykedik, amíg - Pallag László kisgazda képviselő javaslatára - létre nem jön a témában eljáró országgyűlési vizsgálóbizottság.

A vita során Buza Attila (Fidesz) azzal érvelt, hogy így a testület szükség esetén akár a bizottsági héten kívül is tanácskozhatna, ami gyorsíthatja a munkát.
Kóródi Mária (SZDSZ) ezzel szemben a bizottság feladatainak konkrétabb meghatározását kérte, és kifogásolta, hogy a testület - a tagok páratlan száma miatt - nem lehet paritásos.
Tóth Károly (MSZP) "a világ legkomolytalanabb albizottságának" nevezte a testületet, mondván, ha a jövő héten kivételes és sürgős eljárással felállhat a vizsgálóbizottság, ez a grémium úgy zárhatja le tevékenységét, hogy meg sem kezdte azt.

A testület létrehozását és létszámát egy-egy tartózkodás mellett fogadta el a bizottság.
A szerdai ülésen a kisgazdapárt és a MIÉP frakciója kivételével minden képviselőcsoport megnevezte jelöljeit a testületbe.
A Fideszt eszerint Buza Attila, Bernáth Ildikó és Kovács Zoltán, a szocialista pártot Balogh László, Pozsgai Balázs és Tóth Károly, az SZDSZ-t Kóródi Mária, az MDF-et pedig Szászfalvi László képviselné.

(MTI)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről