Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Folytatódott a vesztegetéssel vádolt városházi dolgozók pere<br/>

Vágólapra másolva!
A vesztegetéssel vádolt városházi dolgozók, illetve külső vállalkozók lehallgatott telefonbeszélgetéseiből hangzottak el terhelő részletek az ügy keddi tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon. A Fővárosi Főügyészség hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel vádolja a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal beruházási és közbeszerzési ügyosztályának két volt osztályvezető-helyettesét, Tamics Gyulánét és Biri Sándort, továbbá két volt munkatársát, Pálinkás Antalt és Miklóssy Bulcsút.
Vágólapra másolva!

Az egyik védő a titkosszolgálati eszközök alkalmazásának törvényességét vitatta. A védő azzal érvelt, hogy a bizonyítékok között szereplő telefonbeszélgetések egy részét bírói engedély nélkül rögzítették. A védői felvetésnek a bíróság helyt adott, és néhány hangfelvételt kirekesztett a bizonyítékok köréből.

A Fővárosi Főügyészség hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel vádolja a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal beruházási és közbeszerzési ügyosztályának két volt osztályvezető-helyettesét, Tamics Gyulánét és Biri Sándort, továbbá két volt munkatársát, Pálinkás Antalt és Miklóssy Bulcsút. További négy személy, Tamics Gyula, Bruzsa Gábor, Nedbál Ervin és Schaller Attila ellen pedig hivatali vesztegetés a vád.
A vádirat szerint az 1995 decemberében felállított ügyosztály négy korábbi tagja 1996-97-ben pénzt, ajándékot kért, illetve fogadott el azért, hogy előnyben részesítsen egyes jelentkezőket több középiskola, valamint a Szent Imre Kórház és a Thália Színház rekonstrukciós munkálataira kiírt pályázatok elbírálása során. A hivatalos személyek 2-től 8 évig, illetve 1-től 5 évig, a megvesztegetők pedig 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

A tárgyaláson tanúként meghallgatták Székely Gábort, a Fővárosi Közgyűlés képviselőjét, illetve a tulajdonosi bizottság elnökét, aki elmondta: őt a Főber vezetője egy négyszemközti beszélgetésen tájékoztatta arról, hogy a városháza egyik dolgozója - jelenleg az ügy vádlottja - 100 ezer forintot kért pályázatuk kedvező elbírálásáért cserébe. Hozzátette: mindezt még aznap elmondta Tiba Zsolt főjegyzőnek, aki 24 órán belül felfüggesztette állásából az ajánlattevőt.

A tárgyalás január 13-án, várhatóan a perbeszédekkel folytatódik.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről