Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Újabb öt rendőr került gyanúba a békéscsabai vesztegetési ügyben<br/>

Vágólapra másolva!
Újabb öt rendőr került gyanúba a békéscsabai vesztegetési ügyben, amely néhány napja két - időközben elbocsátott - rendőr őrizetbe vételével kezdődött. A rendőröket azzal gyanúsítják, hogy ellenszolgáltatásért cserébe olyan video-felvételeket minősítettek értékelésre alkalmatlannak, amelyek valójában bizonyítják a gyorshajtást.
Vágólapra másolva!

A főkapitányság közlekedésrendészeti osztályán november 23-án tartott parancsnoki ellenőrzés derítette ki, hogy az ott dolgozók olyan video-felvételeket minősítettek - ellenérték fejében - értékelésre alkalmatlannak, amelyek valójában bizonyítják a gyorshajtást.

A két - időközben rendőri munkaviszonyától megfosztott - rendőr ügyében a megyei főügyészség nyomozóhivatala november 24-én rendelte el a hivatali visszaélés, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés alapos gyanúja miatt a büntetőeljárást őrizetbe vételük mellett.

November 25-én további öt rendőrt hallgattak ki gyanúsítottként. Négyüknek a szolgálati viszonyát a megyei főkapitány még azon a napon megszüntette.
Az ötödik gyanúsított már nyugdíjas, így vele szemben hasonló intézkedésre nem volt lehetőség - közölték a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről