Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Sikkasztással gyanúsítják Cser Ágnest<br/>

Vágólapra másolva!
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár belső vizsgálata során kiderült: Cser Ágnes volt főigazgató több esetben is magáncélra vette igénybe a számára hivatali használatra kiállított bankkártyát. Úgyszintén az OEP pénzén szereltetett be saját lakásába telefonközpontot.
Vágólapra másolva!

Átfogó vizsgálatot folytatott a közelmúltban az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), amelynek során több esetben is felmerült Cser Ágnes volt főigazgató felelőssége - tudta meg a Napi Magyarország.

A lap pontos képet szerzett arról is, hogy miből tevődik össze a menesztett főigazgató közismert 29 milliós követelése. Két ügy miatt - májusban és augusztusban - feljelentést juttatott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályára a Társadalombiztosítást Felügyelő Politikai Államtitkárság, sikkasztással gyanúsítva Cser Ágnest.

Az OEP ellenőrzési főosztálya a belső vizsgálat során ugyanis megállapította, hogy a volt főigazgató több esetben is magáncélra vette igénybe a számára hivatali használatra kiállított bankkártyát. Olaszországi üdülése során például 213 ezer forintot vett fel ilyen módon. Egy másik alkalommal - Svédországban - pedig Berényi Sándorné, az OEP volt főigazgató-helyettesének hivatali bankszámlájáról hívott le magáncélú vásárlásokra tetemes összeget Cser Ágnes. Különféle utazásai során összesen 1,15 millió forintot használt fel alaptalanul a menesztett főigazgató, amelyből később 527 ezret visszafizetett az OEP számlájára.

Az ellenőrzés azt is kiderítette, hogy 1996 nyarán az OEP pénzén Cser Ágnes telefonközpontot szereltetett be saját lakásába. A több mint háromszázezer forintos megrendelést "belső igényekkel" indokolta. Emellett olyan esetet is feltártak, amikor a főigazgató az OEP költségére rendelt meg adatgyűjtést egy vidéki kft.-ről, amelyel szemben Csernek még ügyvédként vitás ügyei voltak. Cser Ágnes egyes vélemények szerint a menesztését megelőző időszakban is irreális jövedelemben részesült.
Bányai György, az OEP ellenőrzési főosztályának vezetője a Napi Magyarország kérdésére nem cáfolta a vizsgálat tényét, de nem is kommentálta azt. Cser Ágnes nem reagált a lap megkeresésére.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(1999. november 8.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről