Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nem történt csalás a Halászteleki Református Agrárium gazdálkodásában<br/>

Vágólapra másolva!
Az illetékes egyházkerület felkérésére végzett vizsgálat eredményét ismertetve Komlósi Péter esperes azt közölte: semmiféle hűtlen kezelés, csalás vagy sikkasztás nem történt a Halászteleki Református Agrárium gazdálkodásában. Az esperes az iskolát fenntartó Tököl-Halászteleki Református Egyházközség közvetlen feletteseként folytatott eljárást az intézményben.
Vágólapra másolva!

A Népszava e hónap első napjaiban megjelentetett írásában azt állította, hogy "tízmilliókkal nem tud elszámolni a halászteleki református lelkész", aki a cikk szerint a mezőgazdasági szakközépiskola fenntartója, gyakorlatilag vezetője lett. "A pénz maradéktalanul megvan a számlán, nem igaz, hogy a lelkész nem tud elszámolni" - közölte Komlósi Péter. Az esperes elmondta ugyanakkor, hogy "minden pénz nem került át az iskola számlájára, erre azonban a lelkésznek alapos indokai voltak". "Számomra tökéletesen indokolt a visszatartás azon okok alapján, amelyekről a lelkész tájékoztatott" - mondta.

Komlósi Péter a vizsgálat nyomán beszámolt arról: a szakközépiskola azóta felmentett igazgatója hamis létszámadatokat jelentett be az állami felügyeleti hatóságnál, ezek alapján kapta az intézmény a jogosnál magasabb normatív támogatást 4 hónapon keresztül. Emiatt havonta 1,5 millió forintos túlfinanszírozás alakult ki, ezért februárban kétszeres büntető banki kamattal terhelve összesen 6,8 millió forintot vonnak el az iskolától - tette hozzá.

Az esperes a vizsgálatról szóló jegyzőkönyvet elküldte a Dunamelléki Református Egyházkerület vezetésének.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről