Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nem nyomoznak Deutsch Tamás ellen<br/>

Vágólapra másolva!
Bűncselekmény hiányában megtagadta a nyomozást a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal Deutsch Tamás sportminiszter ellen, akit jogosulatlan gazdasági előny biztosításának gyanújával jelentett fel egy szocialista politikus.
Vágólapra másolva!

A hivatal álláspontja szerint a Budapest Sportcsarnok újjáépítésére, a Sportmúzeum számlájára szedett egyszázalékos adófelajánlás nem vet fel büntetőjogi kérdéseket.

Nem talált bűncselekményre utaló adatokat a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal, így megtagadta a nyomozást Deutsch Tamás sportminiszter ellen, akit Paczuk Roland, a szocialista párt szakértője három hete jelentett fel. Paczuk megítélése szerint ugyanis a miniszter jogosulatlan gazdasági előny megszerzésében volt vétkes. A feljelentés szerint félrevezették azokat az állampolgárokat, akik adójuk egy százalékát a Budapest Sportcsarnok újjáépítésére ajánlották fel, ám a pénzt a Sportmúzeum számlájára kellett befizetniük.

Emlékezetes, hogy februárban és márciusban hirdetések jelentek meg a televíziókban, a rádiókban és közterületi óriásplakátokon, melyek arra biztatták az adózókat, hogy adójuk egy százalékával járuljanak hozzá a Budapest
Sportcsarnok újjáépítéséhez. A hirdetésekben egy telefonszám szerepelt, amelyet tárcsázva a Testnevelési és Sportmúzeum jelentkezett, s a saját adószámát adta meg. Paczuk szerint a hirdető azt a látszatot keltette, mintha törvényes lenne a felajánlás.

Fürjes Balázs, a Budapest Sportcsarnok újjáépítésének koordinálásával megbízott miniszteri biztos az ügy kapcsán már korábban kijelentette: elviekben megállapodott a Testnevelési és Sportmúzeum igazgatójával, hogy az újjáépülő sportcsarnokban, vagy a közelében létesítendő kulturális központban biztosítanak méltó elhelyezést a gyűjteménynek. Fürjes Balázs szerint ezzel megteremtették a két cél összhangját.

(Magyar Hirlap)

Ajánló:

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről