Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az ORTT elnökének férje hétfőn áll a bíróság elé<br/>

Vágólapra másolva!
Lissák Marcell ügyvédet csalással, sikkasztással és közokirat-hamisítással vádolják. Lissák felesége, Körmendy-Ékes Judit, az ORTT fideszes elnöke, akinek testvére is a vádlottak között van.
Vágólapra másolva!

Csalás, sikkasztás bűntette, illetve közokirat-hamisítás kísérlete miatt áll a II-III. kerületi bíróság elé Lissák Marcell ügyvéd - erősítette meg az ORTT fideszes elnökének, Körmendy-Ékes Juditnak a férjével kapcsolatban több csütörtöki lapban napvilágot látott információkat a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

Hétfőn várhatóan tanúmeghallgatással, illetve perbeszédekkel folytatódik az elsőfokú bírósági eljárás. Az első tárgyalást még 1997. február 13-án tartották az ügyben, a hétfői pedig már a tizenharmadik lesz - közölték a sajtótitkárságon.
A Fővárosi Bíróságon megerősítették azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint korábban tanúként hallgatták meg a II-III. kerületi bíróságon Körmendy-Ékes Juditot is.

Lissák Marcell két vádiratban is szerepel, melyeket együtt tárgyal a bíróság. Sikkasztással és magánokirat-hamisítással vádolják első rendű vádlottként abban az ügyben, amelyben az ügyészség szerint 1993-94-ben hamis tartalmú megbízások segítségével jogosulatlanul vett fel több millió forintot szerzői jogi tevékenység alá tartozó szellemi alkotás létrehozásának címén.
Ennek az ügynek a másodrendű vádlottját - aki a testvére, Lissák Bertalan -, illetve a harmadrendű vádlottját - aki feleségének a testvére, Körmendy-Ékes Eszter - orgazdasággal vádolja az ügyészség.

A bírósági tárgyalás anyaga egy másik vádirat is, amely szerint Lissák Marcell 1995-ben 10,2 millió forintot vett jogosulatlanul annak a cégnek a bankszámlájáról, ahol ügyvezető igazgató volt.
A csalással okozott kár nem térült meg - áll a vádiratban.

Bánáti János ügyvéd, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke elmondta, hogy Lissák Marcell ellen fegyelmi eljárás indult, ám azt a jogerős ítéletig felfüggesztették.

(MTI)

Korábban:

(2000. április 6.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről