Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szabó Gábor szerint az ELTE doktori tanácsa hibázott a nyelvvizsga-ügyével kapcsolatban<br/>

Vágólapra másolva!
Szabó Gábor, Szombathely polgármestere szerint bizonyított, hogy nem követett el közokirat-hamisítást, amellyel névtelen feljelentés alapján vádolták. Szerdán a Veszprém Városi Ügyészség bizonyítottság hiányában megszüntette a Szabó Gábor ellen indított vizsgálatot.
Vágólapra másolva!

A szombathelyi polgármester szerint "rossz álom" ért véget azzal, hogy az igazságszolgáltatás pontot tett az ügy végére. "Méltatlannak érzem azt az ötvenes évek gyakorlatát idéző meghurcolást, ami ért" - mondta. A polgármester szerint súlyos károkat okozott, hogy az általa eredményesen irányított város, ahol az idén hétmilliárd forint értékű fejlesztést hajtanak végre, az elmúlt hónapokban szinte kizárólag csak a nyelvvizsga-ügy kapcsán szerepelt a tudósításokban.

Szabó Gábor elmondta: az ELTE doktori tanácsa súlyos eljárási hibát vétett azzal, hogy nem szólította fel őt nyelvvizsga-bizonyítványának pótlására. "Ha idejében felszólítanak, akkor méltányossági kérelmet adtam volna be" - mondta. A polgármester szerint nem valószínű, hogy az ELTE további lépéseket tesz a doktori címének visszavonására. A Fidesz - Magyar Polgári Pártból való kizárásának ügyében így fogalmazott: "nem fellebbeztem meg a döntést, de a történtek után a párthoz való viszonyomat felül kell vizsgálni".

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről