Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Két, kormánypártokhoz közel álló vezetésű konzervgyár támogatásával vádolták meg Torgyánt <br/>

Vágólapra másolva!
Kis Zoltán szabad demokrata képviselő szerint Torgyán József földművelési és vidékfejlesztési miniszter két olyan konzervgyárnak ítélt oda támogatást, amelynek vezetői a kormánypártokhoz közel állnak. Torgyán kijelentette: még nem döntöttek a támogatásokról.
Vágólapra másolva!

Kis Zoltán (SZDSZ) interpellációja során azzal vádolta a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert, hogy a mintegy 5,1 milliárd forintos agrárgarancia-keretből két, a "kormánypártokhoz közel álló" konzervgyárat kíván támogatni. Szerinte egyikük, a Kuntej Rt. meghatározó tulajdonosa Kékessy Dezső, jelenlegi párizsi nagykövet, a másik cég, az Északtej Rt. élén pedig Dobos Ferenc, a kisgazdapárt Borsod megyei megbízott elnöke áll.

Torgyán József válaszában azt ajánlotta a képviselőnek, hogy kérdését a támogatások odaítélése után tegye fel, mivel szerinte mindössze találgatásokról és sajtóhíresztelésekről van szó, hiszen az elbírálás még nem történt meg. A miniszter hozzátette: a támogatások odaítéléséről egyébként sem ő, hanem a kormány határoz. Torgyán szerint az ellenzék korábban azért emelt kifogást, hogy a kormány nem konszolidálja a konzervgyárakat, most pedig ennek ellenkezőjét teszi szóvá.

A képviselő nem fogadta el a választ, az Országgyűlés többsége viszont igen.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről