Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Rapcsák András ismét vádol<br/>

Vágólapra másolva!
Hitelezési csalással vádolja Novák Imre hódmezővásárhelyi polgármester-helyettest és Túri József alpolgármestert a város állásából felfüggesztett polgármestere, Rapcsák András.
Vágólapra másolva!

Rapcsák András szerint a felfüggesztése idején őt helyettesítő Novák Imre, valamint Túri József alaposan gyanúsítható biztosítási csalással, ugyanis a mintegy 1 milliárd forintos hitelezői tartozás törlesztésére ugyanakkora összegű hitelt vettek fel, amire olyan biztosítékot ajánlottak fel, ami már le volt kötve.

A felfüggesztett polgármester úgy véli: az önkormányzat jelenlegi "korrupt és pénzéhes vezetői elkótyavetyélik a város ingatlanjait, elköltötték a megtakarított pénzt, tevékenységükkel mind több kárt okoznak a városnak, így Hódmezővásárhely gyorsvonati sebességgel rohan a csőd felé".

Rapcsák elpanaszolta, hogy felfüggesztése több mint 14 hónapja tart, nem hagyják dolgozni, pedig semmilyen büntetőeljárás nem folyik ellene.

Rapcsák András volt polgármester ellen tavaly március óta több fegyelmit indított a hódmezővásárhelyi közgyűlés a többi között pénzügyi szabálytalanságok miatt. A vizsgálatok idejére felfüggesztették állásából.
Időközben a Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője kezdeményezte a testület feloszlatását, mert törvénytelennek minősítette a felfüggesztés elhúzását. A kormány ezzel kapcsolatban az Alkotmánybíróságtól kért állásfoglalást, ami még nem született meg.

Rapcsák András az önkormányzat felgyülemlett adósságára hivatkozva a közelmúltban önkormányzati biztos kirendelését kezdeményezte, ebben a kérdésben sincs még döntés.
Az önkormányzat pert indított, a Csongrád megyei Bíróságtól kérte, szüntesse meg Rapcsák András polgármesteri tisztségét. A legutóbbi tárgyalás a minap elmaradt, mert Rapcsák András elfogultsági kifogással élt a megye összes bírósága és bírája ellen.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000. május 5.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről