Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Őrizetbe vették Székely Zoltánt<br/>

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ügyészség Nyomozó Hivatala szerda reggel nyolc órakor házkutatást tartott Székely Zoltán volt kisgazda, jelenleg független képviselő otthonában. Futó Barna, a képviselő ügyvédje az [*****]-nak elmondta: a nyomozó hivatal munkatársai nem találtak a vesztegetési vagy a zsarolási üggyel kapcsolatos iratokat. Az ügyészség szóvivője elmondta: szökés, elrejtőzés, illetve a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye indokolta az őrizetbe vételt.
Vágólapra másolva!

A HavariaPress értesülései szerint az Ügyészségi Nyomozóhivatal munkatársai egyidőben, négy helyszínen - Székelynél, valamint a Parlament Közbeszerzéseket Ellenőrző Albizottságának három munkatársánál - tartottak házkutatást. Ugyanakkor ét parlamenti szakértőt is őrizetbe vettek.

Székelyt délelőtt hallgatták ki a nyomozó hivatal munkatársai. Székelyt csak az emődi polgármester ügyében faggatták. Emőd polgármestere vesztegetéssel vádolja a képviselőt. Lehóczki István, Emőd polgármestere azt állította, hogy Székely Zoltán megpróbálta a települést zsarolni. Lehóczki István közölte: magnószalagra felvett beszélgetésükkel tudja bizonyítani, hogy Székely Zoltán megkísérelte rávenni arra, hogy a település és a hozzá csatlakozó községek szennyvízvezeték-beruházásából egy általa megnevezett cég is munkát kaphasson.
Székely minden vádat tagadott. Ügyvédje elmondta: az is igazolja, hogy Emőd polgármestere nem mond igazat, hogy azt állította: egy presszóban találkozott Székellyel. A képviselő viszont állítja: soha nem találkozott presszóban Lehóczkival.

"A magnószalagról se tudunk semmit. Azt se, hogy valóban a védencem hangja van-e rajta. Az is lehet, hogy csak összevágták" - mondta Futó.

Az ügyvéd az [*****]-nak elmondta: a nyomozó hivatal munkatársai a házkutatáskor iratokat foglaltak le.

"Ügyfelem elmondása szerint nem vittek el semmilyen olyan iratot, amely összefüggne a Balla-féle zsarolási üggyel vagy az emődi polgármester vádjaival" - mondta Futó.

Székely Zoltánt zsarolással és vesztegetéssel gyanúsítja az ügyészség. Székelyt azután zárták ki a kisgazdapárt parlamenti frakciójából, hogy a Fővárosi Ügyészség Nyomozó Hivatala tetten érte, miközben Balla Dániel vállalkozótól pénzt vett át.

[*****]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről