A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bezárt boltok csúfítják a belvárost

Vágólapra másolva!
Harmincnál is több bezárt üzlethelyiség található a Blaha Lujza tér tágabb környékén. A becsukott boltok környéke elhanyagolt, a régi kirakatokat egymásra ragasztott plakátok, falfirkák borítják. Az Országos Kereskedelmi Szövetség adatai szerint a belvárosban bezáró boltok száma évről évre nő.
Vágólapra másolva!
Kérdezze szerdán 14 órától a Társalgóban Gyurcsány Ferenc kormányfőt! /vendegszoba/index.html

Harminchat bezárt üzlethelyiség található a Blaha Lujza tér tágabb környékén, a Rákóczi úton a Keleti és az Astoria között és a Nagykörúton, a Rákóczi tértől a Király utcáig. A korábbi bevásárló-zóna kiskereskedelme évek óta haldoklik. Akik nem húzták még le a rolót olcsó árukkal igyekeznek becsalogatni az arra járókat. A bezárt üzletek kirakatai koszosak, egymásra ragasztott plakátok, falfirkák borítják őket. A kereskedők egy része nem bírta tartani a versenyt a sorra nyíló bevásárlóközpontokkal és a szegényebb vásárlókat megcélzó kínai piacokkal, kisebb részük pedig inkább az egyik új áruházban bérelt üzletet.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség elnökségi tagja, Marosi Ilona a Népszabadságnak elmondta, hogy a tágabban vett belvárosban bezáró boltok száma évről évre nő. Ez nemcsak a kereskedelemnek rossz, hanem rossz a városnak is: ahol tömegével szűnnek meg üzletek, ott lassú pusztulás kezdődik.

A Nyugat-Európai nagyvárosok, köztük Bécs, korábban hasonló helyzetbe került, de az önkormányzatok és a kiskereskedők összefogásának köszönhetően a kisebb boltok is megmaradtak, a bevásárló utcák újabb virágkorukat élik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!