Sztrájkra készülnek az egészségügyiek

Vágólapra másolva!
Újabb országos sztrájkfelhívás jelent meg kedden az orvosi honlapokon - írja a Népszabadság. Az időpontról egyelőre egyeztetnek. A Magyar Orvosi Kamara képviselő-testülete szerdán tájékoztatót tart, amelynek egyik napirendi pontja az Országos sztrájkhelyzet az egészségügyben címet viseli.
Vágólapra másolva!

A két hónappal ezelőtti szegedi kezdeményezésnél nagyobb, országos megmozdulásra toboroznak az egészségügyi dolgozók. Akkor figyelmeztető sztrájkot tartottak: az új klinika sztrájkbizottsága azért szervezte a megmozdulást, mert a dolgozók úgy érezték, a munkabeszüntetés az egyetlen eszköz, amellyel felhívhatják az illetékesek figyelmét az egészségügy áldatlan állapotára. A műszerek és az eszközök elöregedtek, a dolgozók megélhetési gondokkal küzdenek.

Hiába szólították föl többször is a kormányt tárgyalódelegáció kijelölésére, az utóbbi hetekben nem történt előrelépés. Követeléseikre senki sem reagált, ez pedig sérti a sztrájktörvényt - mondták a szervezők, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének szegedi képviselői a Népszabadságnak. A most közzétett felhívás szerint fel kell készülni akár tartós, határozatlan idejű vagy ismétlődő munkabeszüntetésre is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről