Anyja szerint lelőtték a karcagi rendőrt

Vágólapra másolva!
Nem öngyilkos lett, hanem az elfogására kivezényelt kommandósok lőtték le azt a karcagi rendőrt, aki múlt héten lölvödözni kezdett a városban - állítja a fiatalember édesanyja. Szerinte azért kellett meghalnia fiának, mert egy korrupciós esetre derített fényt. A katonai ügyészség szerint viszont biztos, hogy öngyilkos lett a rendőr.
Vágólapra másolva!

Kabai Sándorné, a Karcagon lövöldöző rendőr őrmester édesanyja szerint fia nem lett öngyilkos, hanem az elfogására kirendelt kommandósok lőtték le. Az asszony közölte: feljelentést tesz azon ismeretlen személy ellen, aki a tűzparancsot kiadta fia lelövésére - jelentette az MTI.

Kabai Sándorné szerint fiának azért kellett ily módon meghalnia, hogy "örökre elhallgattassák". Mint elmondta, a rendőri pályán eddig kiválóan helytállt fiú egy korrupciós esetre derített fényt, az ügyben jelentést tett, amelynek megváltoztatására Szabó Dénes városi rendőrkapitány rá akarta venni. Igenis vadászott a kapitányra - állította az asszony -, de nem akarta lelőni, csak figyelmeztetni.

A karcagi rendőrkapitány, Szabó Dénes az MTI-nek adott vasárnapi nyilatkozatában azt közölte: kizártnak tartja, hogy "vadászott" volna rá a rendőr. Mint mondta, ha ez lett volna a célja, akkor elmegy a lakására vagy megvárja őt a kapitányságon.

Ács Tibor, a katonai ügyészség szóvivője azt mondta az [origo] megkeresésére, hogy teljesen biztos abban, hogy a rendőr öngyilkos lett. Hozzátette: ha az édesanya konkrét adatokat jelöl meg az általa emlegetett korrupciós ügyben, eljárást indítanak.

Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője annyit közölt az MTI-vel az édesanya kijelentései kapcsán, hogy a rendőrségnek nincs információja arról, hogy a karcagi rendőr korrupciós esetre derített volna fényt és az ügyben jelentést tett volna bárkinek. A 28 éves őrmester közrendvédelmisként szolgált, és az ilyen ügyek nem tartoznak ehhez a területhez - tette hozzá a szóvivő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!