A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Hóátfúvások nehezítik a közlekedést Észak-Magyarországon

Vágólapra másolva!
Észak-Magyarország útjain hóátfúvások vannak, különösen Borsod megyében, illetve a Mátrában és a Bakonyban, ezért az Útinform ügyeletese azt tanácsolja, hogy aki teheti, a vasárnap esti, éjszakai órákban már ne induljon útnak. Budapesten folyamatosan takarítják az utakat, a tömegközlekedésben nincs fennakadás.
Vágólapra másolva!

A Bodrogközben, a Taktaközben, a 37-es főút egyes szakaszain, illetve a Bakonyban a 8-as főúton és a Kisalföldön hóátfúvások vannak. Ezeken a területeken egyes alsóbbrendű utak a hó miatt félpályásra szűkültek - mondta Kemenesy Judit, a Fővinform ügyeletese az MTI-nek.

Éjszaka további csapadék várható, a lehűlés miatt pedig már az esti órákban lefagynak az utak, ezért autóval nem tanácsos elindulni - tette hozzá Kemenessy.

Budapesten többnyire havas, vizes az utak burkolata, továbbra is folyamatosan esik a hó. A magasabban fekvő és a külső területeken síkos szakaszok is előfordulhatnak. A BKV járatai rendben közlekednek.

Folyamatosan takarítják egész éjszaka Budapest fő- és tömegközlekedési útvonalait, mivel az előrejelzések alapján arra számítanak, hogy hétfő reggelig további tíz centiméter hó várható - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője az MTI-vel vasárnap este.

Szegedi Péter elmondta, hogy éjszaka a fő- és tömegközlekedési útvonalakat, köztük a hegyi utakat folyamatosan takarítják majd, hogy a BKV járatai menetrend szerint tudjanak közlekedni. A mellékutak a havazás elállta után következnek. Hangsúlyozta, hogy folyamatosan várják hómunkások jelentkezését.

Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere elmondta: arra számítanak, hogy a hajnali órákban minden tömegközlekedési járművük menetrend szerint el tud majd indulni és nem lesznek fennakadások. A villamos vonalakon éjszaka is jár majd 1-1 szerelvény, hogy ne tömődjenek el hóval a sínek és a váltók. Szükség esetén hókotróval felszerelt villamost is útnak tudnak indítani.

Kékestetőn vasárnap már egyméteresre hízott a hó azt követően, hogy éjszaka 15 centiméternyi hullott a Mátrában. A mínusz négyfokos hidegben intenzíven havazott, így várhatóan március közepéig sportolásra alkalmas hó várja az ország legmagasabb pontján a látogatókat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!