A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Gyurcsány: A legjobb politikus legyen az MSZP elnöke

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc szerint a legjobb és a legerősebb politikusnak kell az MSZP elnökének lennie. A miniszterelnök az ATV Friderikusz Most című, csütörtöki műsorában saját magára utalva arról is beszélt: a demokratikus politikusok előbb-utóbb nem lesznek miniszterelnökök, kormányfőjelölt az legyen, akivel a legnagyobb esélye van választást nyerni a pártnak.
Vágólapra másolva!

A kormányfő minderről arra a kérdésre válaszolva ejtett szót, hogy visszalépne-e, ha az MSZP-n belül valaki az ő alternatívájában gondolkodna.

"Mindig a legjobb és a legerősebb legyen a Magyar Szocialista Párt elnöke. Ha van ma nálam jobb, alkalmasabb, az nehogy csöndben maradjon, induljon el, rángasson le onnan, ahol vagyok, mert az országnak is jobb, ha ő csinálja, ez normális" - mondta Gyurcsány Ferenc. Ugyanakkor megjegyezte azt is: a demokratikus politikusok előbb-utóbb nem miniszterelnökök, a saját politikájáért azonban megküzd, van hozzá ereje és támogatása. Miniszterelnök-jelölt az legyen, akivel a legnagyobb esélye van győzni a pártnak - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy kik ma a szocialisták legerősebb, legbefolyásosabb politikusai, a pártelnök-kormányfő Kiss Péter, Lendvai Ildikó, Szekeres Imre és Szili Katalin nevét említette. Ehhez kapcsolódva azt is megjegyezte: valamennyiük alkalmas lehet arra, hogy Magyarországon a mainál komolyabb politikai szerephez jusson.

Gyurcsány Ferenc szerint a felsorolt szocialista politikusok egyaránt abban érdekeltek, hogy a kormány sikeres legyen, és mindannyian jól "karakterizálják az MSZP sokszínűségét, belső kultúráját".

Mindez annak kapcsán került szóba, vannak-e riválisai a miniszterelnöknek a pártban. A műsorvezető azt is felvetette, hogy az említett politikusok egyre inkább erősödnek az MSZP-n belül, és talán Gyurcsány Ferenc alternatíváján is gondolkodhatnak. A politikus a felvetésre úgy válaszolt, hogy jelenleg nincs alternatívaállítás a szocialista párton belül. Ezt onnan lehet tudni - folytatta -, hogy az MSZP olyan nyitott párt, amelyik értékel, mérlegel, gondolkodik.

Mennyire áll az MSZP ön mögött a reformok végigvitelében? - kérdezte a műsorvezető. Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt: a keddi informális frakcióülésen senki sem volt, aki azt mondta volna, hogy más politikát kell folytatni. "Nem látok szembejövetelt" - fogalmazott a pártelnök-kormányfő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!