Egy ember meghalt a Hungária körúti buszbalesetben

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, tizennégy megsérült vasárnap este abban a buszbalesetben, amely Budapesten történt a Hungária körúton - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
Vágólapra másolva!

Győrfi Pál közölte, hogy az autóbusz sofőrje a helyszínen meghalt, és tizennégyen megsebesültek. A sérültek közül egy személy állapota súlyos, őt agyrázkódást kapott, és több helyen töréseket is szenvedett. A súlyos sérültet kórházba szállították, míg a tizenhárom könnyebb sérültet a helyszínen látják el.

A baleset helyszínén legkevesebb tíz mentőautót, több tűzoltóautót lehetett látni. A Hungária körút Kerepesi út felé tartó oldalát teljesen lezárták a mentés idejére. Az MTK stadionja felől a Kerepesi út irányába tartó szerződéses buszjárat eddig ismeretlen okból a troli felső vezetékét tartó villanyoszlopnak ütközött - jelentette a helyszínről az MTI munkatársa. A távirati iroda úgy tudja, hogy a BKV szakemberei rövid időn belül áramtalanították a troli vezetékét, így megkezdődhetett a műszaki mentés.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy az utasok közül azokat, akik nem sérültek meg, a katasztrófavédelem hazaszállítja, a többiek lelki gondozására pedig pszichológus csoportot küldenek a helyszínre.

A BKV fődiszpécsere azt MTI-vel közölte: a megsérült trolivezeték nem érinti a forgalmat, hiszen ez a garázsmeneti útvonalon található. A trolikat más útvonalon irányítják be a garázsba. Hozzátette: az egyes villamos is zavartalanul közlekedik.

A busz egyik utasa azt nyilatkozta, hogy a Heves megyei Kompolt községből valók az utasok, akik a nap folyamán Törökbálinton egy német nemzetiségi rendezvényen vettek részt. Hazafelé tartottak, amikor autóbuszuk a vezetéket tartó oszlopnak ütközött a Hungária körúton.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!