Kákosy 66 milliója eltörpül Kóka vagyona mellett

Vágólapra másolva!
Az új gazdasági miniszter vagyona csupán töredéke elődje, Kóka János milliárdos felhalmozásának, de Kákosy Csaba még így is nagyjából 66 millió forint felett rendelkezik - írta a Blikk. Többek között ezüsszínű Renault Scénic autója és két budapesti ingatlana van. A politikus határidő előtt adta le vagyonnyilatkozát Szilvásy György titkosszolgálati miniszterrel együtt. Szilvásy tartalékainak jó részét, 19 milliót felemésztette tavaly balatoni építkezése. 
Vágólapra másolva!

Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter egy év alatt 19 millió forintot költött el Balaton-felvidéken épülő házára - olvasható a Blikk keddi számában. A miniszter vagyonbevallása szerint 39 millióról 20 millióra csökkent bankszámláján tartott megtakarítása.

A Blikk úgy tudja, az építkezés még korántsem fejeződött be, a munkálatok közepénél tartanak. Szilvásy anyagi helyzete másban nem változott: megvan még a két másik Balaton-felvidéki és a budapesti ingatlana. 6,6 milliós életbiztosítása van, 5 milliót tart befektetési alapban, 2,5 milliót készpénzben, de magánszemélyeknek tartozik 20 millióval.

Kákosy Csaba, az új gazdasági és közlekedési miniszter is most nyilatkozott vagyoni helyzetéről. Kákosynak van két fővárosi ingatlana, egy 2003-es, ezüstszínű Renault Scénic típusú autója, 10 milliós életbiztosítása. Készpénzben 2,5 millió forintot őriz, számlán további 3 milliót. Ezen kívül résztulajdonosa a felesége által vezetett és részben tulajdonolt Linguamax Betéti Társaságnak, amelynek színes a tevékenységi köre: tolmácsolás, fordítás, taxiszolgáltatás, fodrászat, közmetika. A Blikk becslése szerint Kákosy vagyona nagyjából 66 millió forintot ér, amivel jócskán elmarad elődje, Kóka János 3 milliárd körüli vagyonától.

A két politikus jóval a január 31-i határidő előtt adta le vagyonbevallását, Szilvásy azért, mert hamarosan szabadságra megy, Kákosy pedig a gazdasági tárca szóvivője szerint nem szereti az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!