A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Egészségbiztosítást érintő kérdéseket hitelesített az OVB

Vágólapra másolva!
Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén két népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét hitelesítette, több mint húsz esetében ezt megtagadta.
Vágólapra másolva!

A hitelesített íveken az a kérdés szerepel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a biztosítottak szabadon választhassanak egészségbiztosítási pénztárat?"; Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó üzleti alapon működő több pénztárat?"

A testület érdemi elbírálásra való alkalmatlanságról döntött tíz népszavazási kezdeményezés esetében. Egy magánszemély által hitelesítésre benyújtott íveken - a többi között - olyan kérdések szerepeltek: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Barack Obama az amerikai álom megtestesítője?"; "Egyetért-e Ön azzal, hogy Barack Obama nem rasszista?".

Az OVB egyértelműségi probléma, illetve megtévesztő szóhasználat miatt utasította el több aláírásgyűjtő ívnek a hitelesítését. Ezek között szerepelt egyebek mellett az a kérdés: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alakítsa át a népszuverenítás gyakorlására szolgáló képviseleti rendszert úgy, hogy a nép közvetett, képviselők általi hatalomgyakorlása a jelenleginél hatékonyabb legyen?"

Az OVB az ülésen elfogadta a március 9-i népszavazás lebonyolításáról szóló országgyűlési beszámolóját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!